| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
trouwnieuws
» Algemeen trouwnieuws
   » Archief
» Nieuwsbrieven
   » Archief
» Beurzen en shows
   » 2018
   » 2019
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » trouwnieuws » algemeen trouwnieuws » Delfshaven wordt bedevaartsoord voor de liefde »
Delfshaven wordt bedevaartsoord voor de liefde
   10-02-2010

Echte liefde roest niet, een romantisch thema dat alle ruimte krijgt in het Valentijn weekend van 13 tot 14 februari in Delfshaven, deelgemeente van Rotterdam.

Tijdens dit weekend word het 'Lock of Love' onthuld. Dit monument van de liefde, dit jaar voor het eerst in Nederland, is een burgerinitiatief van de Hongaarse weddingplanner Renata Rakolcai.

Onlangs won kunstenaarscollectief BLISS een ontwerpwedstrijd die Rakolcai samen met deelgemeente Delfshaven uitschreef. Ze ontwierpen een stoel in de vorm van een hart.Aan dit kunstwerk voor de liefde kunnen slotjes bevestigd worden, die daar voor eeuwig zullen hangen. Op deze manier wil Rakolcai van Delfshaven een bedevaartsoord voor de liefde maken. Andere steden als Rome en Orlando gingen Rotterdam voor. Het initiatief voor de 'Lock of Love' is oorspronkelijk afkomstig vanuit China.

In het buitenland zijn er diverse hekken waar verliefde mensen naar toe gaan als een soort liefdesbedevaartsoord. Zij hangen een hangslotje op, waarin hun namen staan gegraveerd. De sleutel gooien de geliefden in het nabijgelegen water. Het bijgeloof zegt dat de liefde duurt zolang het slotje aan het hek hangt. Het werd dus hoog tijd voor een Nederlandse variant op deze buitenlandse liefdestraditie. Rotterdam heeft de eer om als eerste plaats in Nederland zo'n romantische plek te presenteren.Op zondag 14 februari van 15:30 -18:00 uur is de officiële opening van het kunstwerk 'Lock of Love'. Kom (met je geliefde) langs!

Trouwnieuws:
Heb je een leuk nieuwtje? Laat het ons dan weten!

Blijf op de hoogte van al het nieuws over trouwen via onze rss-feed.

Meer trouwnieuws:
» Algemeen trouwnieuws
» Nieuwsbrieven
» Beurzen en shows

Trouwen in de regio:
Meer weten over het onderwerp trouwen? Ga dan naar onze homepage.» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!