| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
trouwnieuws
» Algemeen trouwnieuws
   » Archief
» Nieuwsbrieven
   » Archief
» Beurzen en shows
   » 2018
   » 2019
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » trouwnieuws » algemeen trouwnieuws » Trouwmonitor 2010 »
Trouwmonitor 2010
   07-12-2010

Op 1 december 2010 presenteerde de Nederlandse TrouwBranche Organisatie de uitkomsten uit hun eerste Trouwmonitor: een uitgebreid onafhankelijk onderzoek naar de trouwcultuur in Nederland.Ruim 1000 bruidsparen zijn geënquêteerd en hebben inzicht gegeven in hun financiën, motivaties en keuzes ten aanzien van hun bruiloft.

Enkele uitkomsten en verrassende resultaten:

1. Financiën en gemiddelde kosten huwelijk
Door een groot aantal reeds getrouwde en nog niet getrouwde bruidsparen hun werkelijke en verwachte kosten te vragen bleek dat het totaalbedrag tussen reeds getrouwden en aanstaande bruidsparen weinig verschilt.

Gemiddeld kostte het huwelijk van reeds getrouwden € 16.750,- en schatten toekomstige bruidsparen de kosten op € 16.542,-. Het totaalbedrag is daarmee wel weer hoger geworden dan de circa € 15.000,- die gemiddeld werd uitgegeven in 2009.

2. Aantal gasten
Trouwen doe je in het bijzijn van familie en vrienden. Sommige bruidsparen nodigen echter een grotere groep familie en vrienden uit dan anderen. Tussen de 100 en 150 gasten komt het meeste voor (34%), maar tussen de 50 en 100 gasten volgt snel (33%).

De andere categorieën zijn: 150 tot 200 gasten (13%) en 25 tot 50 gasten (10%). Het komt weinig voor dat er 200 of meer gasten zijn (6%) of 0 tot 25 gasten (4%). Conclusie is dus dat er in Nederland in ruim 2/3 van de gevallen tussen de 50 en 150 gasten op de huwelijksdag aanwezig zullen zijn.

3. Motivatie keuze trouwlocatie
De belangrijkste factor om een locatie te kiezen blijkt de sfeer te zijn. Voor 74% van de bruidsparen moet de sfeer passen bij het bruidspaar, het moet 'goed voelen' De afstand tot de woonplaats van het bruidspaar is ook een belangrijke factor bij de keuze van een locatie (71% vindt dit belangrijk). De prijs (7%), de exacte ruimte, die de locatie biedt (3%) en mogelijkheid om te overnachten (2%); zijn in mindere mate van belang voor de keuze van een locatie.

Opvallend is dat in deze tijd van bezuinigingen de prijs van een locatie toch niet belangrijk wordt gevonden door de bruidsparen, maar dat de keuze nog steeds bepaalt wordt door sfeer en iets functioneels als afstand voor het paar en hun gasten.


Bron: Nederlandse TrouwBranche Organisatie

Trouwnieuws:
Heb je een leuk nieuwtje? Laat het ons dan weten!

Blijf op de hoogte van al het nieuws over trouwen via onze rss-feed.

Meer trouwnieuws:
» Algemeen trouwnieuws
» Nieuwsbrieven
» Beurzen en shows

Trouwen in de regio:
Meer weten over het onderwerp trouwen? Ga dan naar onze homepage.


» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!