| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
trouwnieuws
» Algemeen trouwnieuws
   » Archief
» Nieuwsbrieven
   » Archief
» Beurzen en shows
   » 2018
   » 2019
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » trouwnieuws » algemeen trouwnieuws » Gratis trouwen loopt storm »
Gratis trouwen loopt storm
   16-05-2013

Steeds meer aanstaande bruidsparen kiezen voor het zogenaamde 'maandagochtend huwelijk' en geven elkaar zo dus gratis het jawoord. In de Randstad geeft dat grote problemen en ontstaan er lange wachtrijen.

Elke gemeente is verplicht om minimaal 1 dag in de week te reserveren om bruidsparen gratis te laten trouwen. Dat is al jaren zo, alleen wordt daar nu steeds meer gebruik van gemaakt. Zo vaak dat er, voornamelijk in de Randstad, grote wachtrijen ontstaan. Die wachtrijen zijn soms zo opgelopen dat je ruim 9 maanden moet wachten tot je elkaar het jawoord kunt geven.

Oplossingen
Omdat de problemen steeds groter lijken te worden, wordt er gezocht naar goede oplossingen en komen de betrokken gemeentes met verschillende mogelijkheden om de wachtlijst te verkorten.

Zo worden ceremonies drastisch ingekort of worden bruidsparen verspreid over omliggende gemeentes, als daar wel plek is. Andere gemeentes kiezen ervoor om streng te controleren en alleen bruidsparen toe te laten die de ceremonie echt niet kunnen betalen. En weer anderen verruimen de tijden, zodat je bijvoorbeeld ook in de avond kan trouwen.

Trouwnieuws:
Heb je een leuk nieuwtje? Laat het ons dan weten!

Blijf op de hoogte van al het nieuws over trouwen via onze rss-feed.

Meer trouwnieuws:
» Algemeen trouwnieuws
» Nieuwsbrieven
» Beurzen en shows

Trouwen in de regio:
Meer weten over het onderwerp trouwen? Ga dan naar onze homepage.


» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!