| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
trouwnieuws
» Algemeen trouwnieuws
   » Archief
» Nieuwsbrieven
   » Archief
» Beurzen en shows
   » 2018
   » 2019
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » trouwnieuws » algemeen trouwnieuws » Zelf je trouwceremonie regisseren »
Zelf je trouwceremonie regisseren
   17-07-2013

Vanaf 1 januari 2014 krijgen bruidsparen in de gemeente Noordoostpolder meer mogelijkheden om hun trouwceremonie te regisseren. De gemeente loopt hiermee voorop in Nederland.

Bruidsparen hadden al verschillende mogelijkheden om een persoonlijke noot toe te voegen aan hun trouwceremonie. Gemeente Noordoostpolder gaat, vanaf 1 januari 2014, net een stap verder. Dan is het voor bruidsparen mogelijk om de ceremonie echt zelf te regisseren. Op die manier wil de gemeente zorgen dat er meer mogelijk wordt voor bruidsparen die eigenlijk niets hebben met de tradities.Keuze trouwambtenaar
Iedereen moet een trouwambtenaar kunnen kiezen die bij je past. En hierin biedt de gemeente een extra mogelijkheid. Naast de bestaande keuze uit een van de trouwambtenaren van de gemeente of daarbuiten, is het vanaf volgend jaar ook mogelijk om dit door een bekende te laten doen. Die doet dan het ceremoniële gedeelte en het officiële gedeelte neemt de 'gewone' ambtenaar dan voor zijn rekening.

Een eenvoudige of uitgebreide trouwceremonie?
Ieder bruidspaar heeft zijn eigen voorkeur. Het ene stel wil een uitgebreide ceremonie, met alles erop en eraan, terwijl het andere stel het juist eenvoudig wil houden. Hierin wil de gemeente extra keuzes gaan bieden. Van alleen een handtekening zetten onder de trouwakte, tot een uitgebreide ceremonie, alles moet mogelijk zijn. Zo kan iedereen een geschikte manier vinden om te trouwen, binnen het beschikbare budget.Een passende trouwlocatie kiezen
Naast de vaste trouwlocaties in de gemeente was het ook al mogelijk om een andere locatie toe te wijzen. Hiervoor waren wel allerlei eisen, maar deze zijn vanaf volgend jaar opgeheven. Daardoor komen veel meer locaties in aanmerking om je jawoord te geven.

Een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden van 'het nieuwe trouwen' in de gemeente Noordoostpolder wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Trouwnieuws:
Heb je een leuk nieuwtje? Laat het ons dan weten!

Blijf op de hoogte van al het nieuws over trouwen via onze rss-feed.

Meer trouwnieuws:
» Algemeen trouwnieuws
» Nieuwsbrieven
» Beurzen en shows

Trouwen in de regio:
Meer weten over het onderwerp trouwen? Ga dan naar onze homepage.

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!