| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
trouwnieuws
» Algemeen trouwnieuws
   » Archief
» Nieuwsbrieven
   » Archief
» Beurzen en shows
   » 2018
   » 2019
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » trouwnieuws » algemeen trouwnieuws » Nieuwe Italiaanse trend voor de budgetbruiloft »
Nieuwe Italiaanse trend voor de budgetbruiloft
   30-07-2013

In Italië is een nieuwe trend ontstaan voor de budgetbruiloft. Daar laten bruidsparen zich steeds vaker sponsoren. Ze hebben vaak niet voldoende geld om de (hele) bruiloft te betalen en hopen zo goedkoper te kunnen trouwen.

Door de crisis hebben veel bruidsparen moeite om alle kosten voor de bruiloft bij elkaar te krijgen. Zo ook de Italiaanse Nicola en Stefania. Zij hadden te weinig geld en om toch te kunnen trouwen kozen ze voor een bijzondere oplossing. Ze lieten zich sponsoren. "We zagen het idee op internet, toen we zochten naar manieren om goedkoper te kunnen trouwen", vertelt Nicola. "Toen zijn we direct bedrijven in de omgeving gaan benaderen".

Een flinke besparing
In totaal werkten 27 bedrijven aan de trouwdag mee. Deze deden het voor niks of gaven het bruidspaar korting. Nicola schat dat ze hierdoor tenminste € 10.000,- hebben bespaard. In ruil voor de sponsoring moesten Nicola en Stefania wel reclame maken voor de bedrijven op hun blog en Facebookpagina. Daarnaast hing er ook een groot spandoek met alle logo's op het dorpsplein.


Reacties
De reacties over het concept lopen nogal uiteen. De een is onwijs enthousiast en de ander vindt het helemaal niks. Kapper Alessandro is in ieder geval wel enthousiast en dat laat hij ook graag blijken; "Er wordt over gepraat en geschreven in de lokale kranten. Dat levert natuurlijk veel reclame op. Hoeveel geld ik eraan verdien? Dat moet ik nog zien, maar wie zaait, zal oogsten".

Tip: Zoek je meer budgettips? Lees dan zeker onze special 'De lowbudget bruiloft'. Daarin lees je alle besparingstips voor jullie bruiloft en natuurlijk ook de lowbudget valkuilen.

Trouwnieuws:
Heb je een leuk nieuwtje? Laat het ons dan weten!

Blijf op de hoogte van al het nieuws over trouwen via onze rss-feed.

Meer trouwnieuws:
» Algemeen trouwnieuws
» Nieuwsbrieven
» Beurzen en shows

Trouwen in de regio:
Meer weten over het onderwerp trouwen? Ga dan naar onze homepage.

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!