| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
trouwnieuws
» Algemeen trouwnieuws
   » Archief
» Nieuwsbrieven
   » Archief
» Beurzen en shows
   » 2018
   » 2019
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » trouwnieuws » algemeen trouwnieuws » Trouwen waar en wanneer je wilt in Rotterdam »
Trouwen waar en wanneer je wilt in Rotterdam
   09-11-2013

Vanaf 1 januari 2014 moet het mogelijk worden om in Rotterdam overal te kunnen trouwen, vindt wethouder Richard Moti (van de PvdA). En dat is niet alles, hij wil er namelijk ook voor zorgen dat het tijdstip geen belemmering hoeft te vormen.Op dit moment zijn er al verschillende plekken waar je mag trouwen in Rotterdam, maar dit is volgens de wethouder niet voldoende. Hij wil dat iedereen altijd en overal kan trouwen in de gemeente. Wel op voorwaarde dat de locatie vrij toegankelijk is en het aan de algemene veiligheidseisen voldoet.

Met deze maatregel wordt het ook mogelijk om in de open lucht te trouwen, zoals in het bos of op het strand van Hoek van Holland. Dit is wel mits er op loopafstand een gebouwtje of strandtent aanwezig is. "En hier gaan we niet al te streng mee om", laat de wethouder weten. Een huwelijk tijdens een rondvlucht is helaas wel uitgesloten, want het bruidspaar moet met beide benen op de grond staan. Maar er blijven nog genoeg andere mogelijkheden over.

Houd wel rekening met het feit dat er extra kosten verbonden zitten aan een bruiloft op locatie, op een uniek tijdstip. Om bijvoorbeeld op klokslag middernacht te trouwen bij je favoriete sportclub, betaal je ruim € 1500,-. "Dat is wel het meest extreme geval", legt de wethouder uit. "Er moet dan toestemming gevraagd worden bij de desbetreffende locatie en er moet een ambtenaar aanwezig zijn. En ja, dat brengt kosten met zich mee. Daarnaast zou het ook niet eerlijk zijn om voor elk tijdstip en elke locatie dezelfde tarieven te rekenen".

De gemeenteraad en het college moeten deze nieuwe maatregel nog wel goedkeuren, maar Richard Moti verwacht dat de plannen gewoon doorgaan. "Ik verwacht geen problemen, dat kan ik me niet voorstellen", aldus de wethouder.

Trouwnieuws:
Heb je een leuk nieuwtje? Laat het ons dan weten!

Blijf op de hoogte van al het nieuws over trouwen via onze rss-feed.

Meer trouwnieuws:
» Algemeen trouwnieuws
» Nieuwsbrieven
» Beurzen en shows

Trouwen in de regio:
Meer weten over het onderwerp trouwen? Ga dan naar onze homepage.


» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!