| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Antibride: Bridezilla's beware! »

Antibride: Bridezilla's beware!

Je kunt er donder op zeggen dat op iedere beweging een tegenbeweging volgt. Zo ook op de Bridezilla-beweging. De 'Antibride' als antwoord op haar tegenpool kon daarom niet lang uitblijven.

In tegenstelling tot de planzieke Bridezilla regelt de Antibride het liefst zo min mogelijk. Ze is niet anti-trouwen, al helemaal niet anti-bruidegom en eigenlijk zelf niet eens anti-witte-bruidsjurk, al zal ze eerder dan de andere bruiden kiezen voor een onconventionele kleur. Antibride is wel absoluut anti-huwelijksgekte. Ze heeft een hekel aan het hele circus dat om het huwelijk heen hangt en alle kosten die daar mee gepaard gaan. In dat opzicht zou je de Antibride ook wel anti-huwelijksindustrie kunnen noemen.

Ben jij er één?
Herken jij je wel in bovenstaand verhaal? Wellicht mag jij jezelf dan ook rekenen tot de tegenbeweging die Antibride heet. Hoe je het zeker weet? Hieronder vind je een aantal kenmerken:
  • Ze hebben je moeten overhalen om een bruiloft te organiseren. Als het aan jou had gelegen was je net zo lief stiekem getrouwd, alleen jij en je grote liefde. Dat is tenslotte waar het om gaat.

  • Je krijgt de rillingen van trouwmodezaken. Je ziet als een berg op tegen de zoektocht naar de 'perfecte jurk' en ook de absurd hoge prijzen weerhouden je van de gang naar de bruidsmodezaak. Je zit niet te wachten op een dure designerjurk, zelfs niet als je deze krijgt. Jij zou net zo lief een leuk tweedehandsje opduiken op Marktplaats of een ander redelijk geprijsd gevalletje uit het rek trekken.

  • Jij vindt dat een bruiloft om jullie tweeën draait in plaats van alleen om de bruid. Je staat er van te kijken hoe vaak de bruid-in-spé te horen krijgt dat 'alles om de bruid draait', voor de Antibride draait het juist allemaal om de bruidegom! Dát is de reden dat ze trouwt.

  • Iedereen mag van jou dragen wat hij of zij wil. Jij wilt dat iedereen zich goed en mooi voelt op jullie bruiloft en zal daarom nooit gasten of bruidspersoneel opleggen wat zij moeten dragen.

  • Huwelijkswebsites en huwelijksbedankjes? Wat zijn dat? Je houdt niet van al deze overdreven toestanden. Gewoon een ceremonie, een etentje en een leuk feestje, that's it!

  • Je vreet nog liever je schoen op dan dat je mee moet op vrijgezellenfeest. Een hele dag in the picture moeten staan, je laatste dagen als vrijgezel vierend, is niks voor jou. En waarom zou je een traditie in ere houden waar je niks voor voelt?

  • Je raadpleegt geen checklisten of boeken van weddingplanners. Je maakt je planning helemaal zelf, daar heb je geen lijsten of boeken voor nodig. Zelfs niet die hulpmiddelen die pretenderen speciaal gemaakt te zijn voor de Antibride. De booming Antibride industrie weet handig in te spelen op deze trend en verschilt in wezen niet eens zoveel van alle Bridezilla checklisten en boeken. Daar pakken ze jou niet mee!

  • Je hebt maar een paar maanden nodig om de hele bruiloft te plannen. Wat nou een jaar om een huwelijk te plannen? Wat een onzin! Het belangrijkste wat moet gebeuren is dat je aanstaande en jij allebei op komen dagen op de grote dag. Over de rest maak je je geen zorgen!
De meeste stellingen met 'ja' beantwoord? Een nieuwe Antibride is geboren!


Trash that dress!
Gedurende je bruiloft heb je je jurk angstvallig schoon en netjes proberen te houden en misschien heb je de jurk na afloop zelfs wel laten stomen. Maar dan? Wat doe je er daarna nog mee? Je zou de jurk natuurlijk, zoals de meeste bruiden, netjes op kunnen bergen op zolder. Zodat bijvoorbeeld je dochter deze nog ooit kan dragen (alsof ze dat gaat doen). Je zou je jurk ook kunnen verkopen op Marktplaats, dan verdien je er nog wat aan. Maar je zou je jurk ook compleet kunnen verruïneren. De jurk bijvoorbeeld onderdompelen in modder, verzuipen in water, verknippen met een schaar of zelfs in brand steken!

En laat dat anno 2009 nou net de nieuwste Antibride-trend zijn: je trouwjurk verpesten oftewel: 'Thrash that dress!'. Nee ben maar niet bang, niet tijdens de bruiloft –dat gaat zelfs de Antibride te ver- maar netjes erna. En natuurlijk laat je het 'trashen' vastleggen door een professionele fotograaf met spectaculaire, artistieke foto’s als resultaat.

Waarom, zul je denken? Sommige bruiden doen het om te laten zien dat de materiële zaken rondom een huwelijk enkel materieel van aard zijn. En dat deze verder geen betekenis of nut hebben. Anderen doen het omdat ze genieten van de ironie, die het vernietigen van iets dat ooit zo belangrijk was mee zich meebrengt. En weer anderen doen het voor de lol of voor de mooie foto’s die het oplevert.

Niet alle 'Trashings' zijn zo extreem als op de foto (gemaakt door fotograaf John Michael Cooper, bedenker van het concept 'Trash that dress!'). Hij heeft prachtige foto's gemaakt die je ondermeer kunt bewonderen op de website www.trashthedress.com.

Je trouwjurk verruïneren: iets voor jou??

Gerelateerde specials:
» Ben jij een Bridezilla (in spé)?
» Hoe hou ik mijn Bridezilla-acties binnen de perken
» Gedoemd tot Bridezilla?!
» Hoe (niet) te dealen met een Bridezilla

Gerelateerde artikelen:
» De perfecte trouwjurk: hoe vind je die?
» Aparte avondjurk
» Tweedehands bruidskleding: Z.G.A.N.!

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!