| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 12. Autopech opweg naar het stadhuis »

12. Autopech opweg naar het stadhuis

De grote dag is daar. Jij hebt bij je ouders geslapen en om exact 12.00 komt manlief je met de peperdure Rolls Royce Silver Cloud – ja ja, een origineel model uit 1969- ophalen. Hij heeft zich breed geïnstalleerd op de achterbank en friemelt wat aan het bruidsboeket op zijn schoot. De chauffeur parkeert recht voor de deur, en daar is dan hét moment.

De eerste traantjes van de dag worden weggepinkt. Een half uur en 100 foto’s later, vertrekken jullie arm in arm, al zittend op de achterbank van deze ware eyecatcher richting het stadhuis. De eerste kilometers gaan voortvarend, jullie zijn net Royals! Maar dan ruikt je aanstaande iets, 'het lijkt wel verbrand rubber', zegt hij. 'Doe toch niet zo gek' zeg jij, 'je ruikt spoken!'. De chauffeur gniffelt. Maar dan begin jij ook iets te ruiken, sterker nog, je ziet rook onder de motorkap vandaan komen!

De eerste paar seconden ben je van schrik niet in staat geluid te produceren, maar dan begin je te schreeuwen en wild gebarend te wijzen: 'Chauffeur, kijk, kijk, we vliegen in de fiiiiihhhhhhhhk!!!'. Dan schijnt het pas tot de chauffeur door te dringen, als een bezetene geeft hij een ruk aan het stuur en plant de oldtimer midden in de berm van de doorgaande weg. Jullie snellen de auto uit en de chauffeur staat er ietwat beduusd bij. Omdat hij niet in actie lijkt te komen, opent je aanstaande de motorkap en komt tot de conclusie dat de complete V-snaar doorgebrand is.


Terwijl jij hem zo stoer boven die auto ziet hangen, word je weer eens duidelijk waarom je ook al weer zo graag met hem wil trouwen. Alleen jammer dat zijn handen én witte manchetten nu vol smeer zitten en dat er van zijn zorgvuldig gestylede coupe weinig meer over is. Je besluit er maar geen aandacht aan te besteden en als de wiederweerga je vader te bellen of hij jullie alsjeblieft een lift kan geven.

De chauffeur weet van schaamte niet meer wat hij moet zeggen en besluit dat hij ineens zijn tong verloren is. Achteraf bleek de koelvloeistof nagenoeg op, toch jammer van die kapotte V-snaar en dat vastgelopen motorblok. O ja, en van jullie perfecte dag natuurlijk.

Moraal van dit verhaal:

Laat de trouwauto van tevoren uitvoerig inspecteren op mankementen en vervang of repareer de onderdelen die nog wel eens problemen zouden kunnen geven. Ga voor extra safe! Neem geen genoegen met 'Maak u maar geen zorgen mevrouwtje en meneertje, deze wagen heeft ons in 10 jaar nog nooit in de steek gelaten'. Vraag daarom door over bijvoorbeeld onderhoud en mogelijke risico's.

Informeer ook naar de mogelijkheden in geval van een defect of ongeluk op de dag zelf. Wat voor vervangend vervoer kan er geregeld worden? En komt dit voor rekening van het verhuurbedrijf?

Neem daarnaast ook geen enkel risico in het verkeer, zelfs niet als jullie anders te laat komen. Over het algemeen zal de chauffeur van jullie auto het hoofd koel kunnen houden, maar is dit niet het geval vraag hem dan rustig te rijden en geen enkel risico te nemen.

En mochten jullie onverhoopt toch met brokken langs de kant komen te staan, zorg dan voor een back-up, die jullie direct op kan komen halen. De ceremonie of andere activiteiten kunnen dan in elk geval gewoon doorgaan als gepland, zij het met een wat minder indrukwekkend transportmiddel. Lees ook de pagina trouwvervoer over dit onderwerp.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek trouwvervoer

Gerelateerde artikelen:
» Hoe kiezen we ons perfecte trouwvervoer
» Bijzonder trouwvervoer

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen


» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!