| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » bruidsboeket » artikelen » Bindtechnieken »

Bindtechnieken

Naast verschillende vormen van bruidsboeketten, zijn er ook verschillende bindtechnieken om het boeket bijeen te houden. Elke techniek brengt voor- en nadelen met zich mee. Lees verder om de voor jou meest geschikte techniek te bepalen:

Handgebonden
Het handgebonden bruidsboeket heeft een losse en nonchalante uitstraling en de materialen kunnen spontaan bewegen. Kies voor bloemen die lang zonder water kunnen en stevige stengels hebben, wanneer je een handgebonden boeket neemt. Anders loop je het risico dat de bloemen halverwege de dag slap gaan hangen.Een bruid met handschoenen kan bij dit boeket vlekken krijgen, doordat de steeltjes af kunnen geven. Om dit te voorkomen, kunnen de stelen worden afgewerkt met lint of tape.

Wil je een handgebonden boeket in druppelvorm of als watervalboeket? Zoek dan specifiek naar een bloemist die deze speciale techniek beheerst. Een handgebonden bruidsboeket is vaak het goedkoopste boeket vanwege de eenvoudige techniek.

Draadgebonden
Bij een draadgebonden bruidsboeket worden alle bloemen apart op een draad gezet. Dit boeket is vaak ook wat zwaarder. De steel is erg dun, daarom ligt zo'n boeket niet altijd fijn in de hand.

Een groot voordeel van het draadgebonden boeket is dat ook minder stevige of minder zware bloemen verwerkt kunnen worden, waardoor de creativiteit van de bloemist grote hoogten kan bereiken en de wensen van het bruidspaar vrijwel onbeperkt uitgevoerd kunnen worden.

Het handvat wordt afgewerkt met tape en lint. Een dergelijke afwerking zorgt ervoor dat de stengels niet af kunnen geven. De draadgebonden techniek is erg arbeidsintensief en daarom wat duurder.

Bridy
Bij een bridy zitten de bloemen in een houder met daarin een bolletje oase waar de bloemen ingestoken worden. Hierin is erg weinig ruimte waardoor de mogelijkheden beperkt zijn.

Het is een ouderwetse manier van een bruidsboeket samenstellen. Door de oase worden de bloemen van water voorzien, wat de houdbaarheid verhoogt. De bridy kan van verschillende materialen worden gemaakt, maar meestal wordt er wit plastic gebruikt. De kunststof steel kan soms onelegant en ouderwets ogen en is daarom ook een beetje uit het hippe bruidsbeeld verdwenen.

Ter inspiratie: foto's van allerlei soorten bruidsboeketten.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek bruidsboeket

Gerelateerde artikelen:
» Geschiedenis en etiquette bruidsboeket
» Het bruidsboeket kiezen: waar let ik op?
» Veel gebruikte bloemsoorten
» Soorten bruidsboeketten
» Betekenis verschillende bloemsoorten
» Betekenis kleuren
» Betekenis rozen
» Alternatief bruidsboeket
» Gooien trouwboeket
» Wie wat bewaart, heeft wat!
» Etiquette corsages
» Bloemen bruidskinderen
» Bloemstuk trouwauto
» Aankleding locaties
» Zijden bruidsboeketten

Gerelateerde trends:
» Trend: bruidsboeket, pak de stengels in!

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven op het gebied van bruidsboeketten

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!