| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Bruidsmeisjes »

Bruidsmeisjes

Wanneer je aan bruidsmeisjes denkt, komt er waarschijnlijk een beeld naar boven van wanhopige vrijgezelle dames in kleurige jurken met pofmouwtjes en strikken op zoek naar een date. Het beeld dat we kennen uit de Amerikaanse cliché weddingfilms.

Van oudsher hebben de bruidsmeisjes echter een belangrijke functie. Het verhaal wil namelijk dat het hun functie was om de boze geesten af te leiden, die het op de bruiloft altijd gemunt hadden op de bruid. Daarom liepen de bruidsmeisjes achter de bruid aan en droegen haar sleep, de boze geesten wisten dan niet meer wie nou de bruid was en dropen daarom af.

Gelukkig geloven we al lang niet meer in boze geesten, dus daarvoor hebben we geen bruidsmeisjes nodig. De rol van de bruidsmeisjes ligt tegenwoordig meer in de ondersteuning en organisatie. Zo gaan ze bijvoorbeeld vaak mee met het uitzoeken van de jurk of nemen ze de organisatie van het vrijgezellenfeest voor hun rekening. Ook op de dag zelf maken ze zich nuttig, ze helpen met het aankleden en het in bedwang houden van de zenuwen, ze dragen de sleep van de bruid, dragen het boeket tijdens de ceremonie, nemen de cadeaus in ontvangst, beheren het gastenboek en staan de ceremoniemeester bij. Hard werken dus!

In Nederland is het niet gebruikelijk om bruidsmeisjes te hebben, dit is toch vooral een Amerikaanse aangelegenheid (getuige ook alle clichéfilms). Maar mocht jij het wel leuk vinden om een hele stoet van je vriendinnen in dezelfde jurk te hijsen en aan het werk te zetten, be our guest!

Gerelateerde specials:
» Getuigen
» Bruidskinderen
» De ceremoniemeester: regisseur van jullie bruiloft
» Cadeaus voor belangrijke huwelijksgasten

Gerelateerde artikelen:
» Traditie vrijgezellenfeest
» Een vrijgezellenfeest organiseren
» Ideeën voor vrijgezellenfeesten

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!