| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » trouwjurk » artikelen » Bruidssluier, trouwschoenen en accessoires »

Bruidssluier, trouwschoenen en accessoires

Je bruidsjurk kies je meestal al een jaar tot een half jaar voor de bruiloft uit. Op basis van je jurk, kun je bijpassende accessoires zoals een bruidssluier, handschoenen, sieraden en trouwschoenen uit gaan zoeken.

Vaak koop je deze accessoires in de bruidsmodezaak waar je ook de jurk gekocht hebt, maar is dit niet het geval zorg dan dat je altijd een stukje stof van de jurk bij je hebt bij het uitzoeken. Er is niets zo lelijk als (kleine) kleurverschillen in het geheel.

Een aantal maanden van tevoren is een goede periode om op pad te gaan voor de accessoires, je hebt dan nog alle tijd en hebt nog geen last van pre-huwelijkstress.

Wel of geen bruidssluier?
De bruidssluier geldt van oudsher als symbool voor zedigheid. Traditioneel draagt de bruid de sluier voor haar gezicht tot het moment van huwelijksinzegening, waarna de bruidegom de bruidssluier naar achteren slaat en de bruid mag kussen.

Tegenwoordig heeft een bruid naast de traditionele bruidssluier een legio aan keuzes: hoeden, hoofdtooien, tiara’s, uitgesproken opgestoken kapsels, los haar, niks is te gek.

Wanneer je een traditionele trouwjurk draagt, is een bruidssluier eigenlijk een must, maar weer geldt, ga voor iets dat bij je past.

Vergeet je trouwschoenen niet!
De trouwschoenen moeten goed passen bij je jurk. Vergeet daarom niet hier aandacht aan te besteden. Zorg dat ze qua kleur en model aansluiten bij je jurk. Zo is het bijvoorbeeld vaak niet mooi als je schoenen met een open hak of open teen draagt bij een lange jurk, het kan dan net lijken of je op blote voeten loopt. Kijk ook uit met scherpe punten of grote gespen, hier kan je namelijk achter blijven hangen.

Koop je trouwschoenen een halve tot een maat te groot, zodat ze nog steeds lekker zitten als je voeten uitzetten (wat niet zo gek is als je er de hele dag op moet lopen).


Je kunt ook altijd voor de zekerheid extra schoenen meenemen op de grote dag, zodat je even van schoenen kunt wisselen als je voeten echt pijn beginnen te doen. Uiteraard kan dit alleen wanneer je jurk tot de grond reikt en de schoenen in principe niet zichtbaar zijn. Want op een perfecte bruid met afgetrapte schoenen zit natuurlijk niemand te wachten.

Tip: Zorg dat je trouwschoenen enigszins ingelopen zijn op de huwelijksdag, zodat je geen last krijgt van pijnlijke voeten. Draag je schoenen daarom enkele keren in de weken voor de bruiloft.

Tip: Trek je trouwschoenen aan wanneer de bruidsjurk opgemeten wordt, zo weet je zeker dat de jurk op precies de juiste lengte gemaakt wordt. Officieel moet een bruidsjurk 5 cm van de grond hangen.

Bruidssieraden
De grootste fout die je als bruid kan maken is een overdaad aan bruidssieraden dragen. Laat je jurk het stralende middelpunt zijn, de rest is bijzaak. De kreet 'less is more' geldt dan ook zeker voor bruiden.

Ga voor subtiele accenten, zoals een beschaafd kettinkje of klassieke oorknopjes. Bedenk bij alles wat je draagt wel weer goed of het bij je past.


Ter inspiratie: foto's van bruidssluiers, trouwschoenen en bruidssieraden.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek bruidsmode

Gerelateerde artikelen:
» Traditie bruidsjurk
» De perfecte trouwjurk: hoe vind je die?
» Welke trouwjurk past bij welk figuur?
» Advies kleurconsulent
» Aparte avondjurk
» Essentieel: goede bruidslingerie
» Passen, passen, passen
» Tweedehands bruidskleding: Z.G.A.N.!
» Kleding bruidskinderen
» Bruidsjurk fouten
» Kleurrijke oorbellen
» Tips voor het kiezen van bruidsaccessoires
» Perfecte haaraccessoires
» Haarbandjes voor bruidskinderen
» Bruidskettingen

Gerelateerde specials:
» Bruidsmode: merken en collecties 2011
» Bruidsmode: merken en collecties 2010
» Bruidsmode: merken en collecties 2009
» Ben jij een Bridezilla (in spé)?
» Gedoemd tot bridezilla?!
» Hoe hou ik mijn Bridezilla-acties binnen de perken
» 10 tips voor de perfecte trouwschoenen!

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven op het gebied van bruidsmode

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!