| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 11. De bruidstaart die op de grond valt »

11. De bruidstaart die op de grond valt

Wat is het een plaatje! En dat mag ook wel voor dat geld, want jullie bruidstaart heeft een klein fortuintje gekost. Jullie zijn bij vier verschillende banketbakkers geweest en zijn uitgebreid voorgelicht over de verschillende mogelijkheden (uiteraard inclusief de nodige voorproefsessies).

Na veel wikken en wegen is het toch die drielaags pastelgele toren geworden, afgewerkt met fondant en schattige witte hartjes. De vulling is van overheerlijk Moskovisch gebak met daar bovenop een lichte hazelnotencrème. Dat wordt smullen! De bakker zal de taart hoogstpersoonlijk op de plaats van bestemming afleveren. Perfect geregeld.

Volgens afspraak arriveert de bakker, met zijn knecht, keurig netjes om 15.15 uur bij de feestlocatie. De oogverblindend mooie taart wordt door beide heren op een plateau naar binnen gedragen. Dat hebben ze vaker gedaan. Eenmaal binnen, gaan de heren op zoek naar de ceremoniemeester, maar deze is nergens te bespeuren. Ook niet na de nodige navraag bij de andere aanwezigen. De herenbakkers besluiten de taart daarom te plaatsen op de tafel direct links na binnenkomst in de ruimte. En weg zijn ze weer, hun taak is immers volbracht. Na een tijdje wordt de ceremoniemeester wakker en ziet dat de taart niet op de afgesproken tafel staat. En er was nog wel zo’n mooi plekje voor gereedgemaakt. Ze voelt het toch als haar verantwoordelijkheid om de taart alsnog te verplaatsen en bij gebrek aan bakkers in de zaal, vraagt ze het jochie van de afwas. Ja hoor, hij wil wel even helpen sjouwen! Zo gezegd zo gedaan.

Zij het dat zíj dit nog níet vaker hebben gedaan. De eerste paar meters gaan wankel, maar goed. Daarna wordt het penibel. Doordat het jochie net een kopje kleiner is dan de ceremoniemeester lijkt de taart ietwat te gaan hellen. De ceremoniemeester probeert te corrigeren, maar is hierbij net iets te enthousiast waardoor de taart uit de handen van het jochie glijdt. Flatsjjjjj!!!!!!! Het is een kwestie van een seconde voordat de glimmende mozaïekvloer compleet bedolven is onder de pastelgele substantie die het culinaire hoogtepunt van jullie bruiloft had moeten zijn. Wat een drama!

Gelukkig hebben jullie dit tafereel niet zelf hoeven aanschouwen... Op het moment dat deze ramp zich voltrok, waren jullie namelijk nog nietsvermoedend en verliefd aan het lachen in de lens van de fotograaf.

Moraal van dit verhaal:

Zorg er altijd voor dat de ceremoniemeester aanwezig is bij het afleveren van de taart. Laat de ceremoniemeester duidelijke instructies geven en laat niets aan het toeval over. Laat de taart daarnaast enkel verplaatsen door de leverancier in kwestie, zodat deze ook de verantwoordelijkheid draagt. In dat geval kun je de kosten van de taart namelijk nog verhalen op de bakker.

Het is natuurlijk de nachtmerrie van iedere bruid, maar gelukkig komt het in de praktijk niet vaak voor dat de bruidstaart op de grond valt. Je zou voor de zekerheid wel van tevoren aan de feestlocatie kunnen vragen of er een alternatief is, voor het geval dat.

En als jullie dan toch die '1 op de 10.000' pechvogels blijken te zijn, waarbij de taart uiteenspat op de vloer, probeer er dan maar de humor van in te zien. Jullie bruiloft is er in elk geval eentje die niemand snel zal vergeten!
Gerelateerde artikelen:
» De traditionele bruidstaart
» De banketbakker: eindeloze mogelijkheden
» Persoonlijke bruidstaart

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!