| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » De eco-bruidsjurk »

De eco-bruidsjurk

Er is een klein misverstand gaande als het over de eco-bruiloft gaat. Een eco-bruiloft is niet duurder dan een 'gewone' bruiloft. Door een eco-vriendelijke bruidsjurk te kopen kan je zelfs geld besparen.

Bruidsjurken zijn behoorlijk duur en met de eco-gedachte in ons achterhoofd is het misschien een beetje onzin om zoveel geld uit te geven aan iets dat je maar 8 uur draagt. Het goede nieuws is, dat er veel manieren zijn om je droomjurk te vinden en toch duurzaam te zijn.

Gerecyclede jurk
Een 2e hands jurk kopen is een goede manier om duurzaam te zijn en geld te besparen. In de meeste gevallen is de jurk nauwelijks gebruikt en in sommige gevallen misschien wel nooit! Het grootste voordeel is dat deze ecologische stylish verantwoorde jurken maar ongeveer de helft van een nieuwe trouwjurk kosten!

Sommige websites bieden de mogelijkheid om te kijken wie de jurk in zijn bezit heeft. Kies bij voorkeur een jurk van iemand uit de omgeving. Dit voorkomt onnodige uitstoot van uitlaatgassen als je de jurk laat bezorgen.Eco-vriendelijke materialen
Ontwerpers die eco-vriendelijke kleding ontwerpen worden steeds meer gerespecteerd. Duurzame materialen trekken meer en meer onze aandacht.

Bruidsjurken zijn te koop in allerlei materialen, van biologische hennep en katoen tot gerecycled plastic. Één van de favoriete stoffen is gemaakt van melk vezels. Er zijn ontwerpers die met deze stof werken en hier de prachtigste bruidsjurken van maken. De stof is antibacterieel en verrijkt je huid terwijl je het draagt. Organische kleding is een andere optie voor de duurzame bruid.Beslissingen
De jurk van je moeder is inmiddels niet meer hip en je eigen jurk zal ook niet meer hip zijn als je dochter gaat trouwen. Dus waarom zou je je eigen bruidsjurk geen tweede leven geven. Je bruidsjurk verkopen is een goede manier om een deel van je geld weer terug te krijgen, je kan de bruidsjurk natuurlijk ook gratis weggeven en een andere bruid erg blij maken!

Wil je dit niet, dan is er ook nog een andere optie. Recycle je jurk en maak er iets nieuws van. Maak er een prachtige 'gewone' jurk van die je op feestjes kan dragen of laat je jurk verwerken in een dekentje voor je toekomstige kindje.

Met een beetje vindingrijkheid vind je de jurk van je dromen die ook nog eens eco-vriendelijk is!

Gerelateerde specials:
» Het eco-huwelijk
» De eco-huwelijksuitnodiging
» Het eco-huwelijksfeest
» Het eco-huwelijksbedankje
» Eco-cupcakes

Gerelateerde artikelen:
» Traditie bruidsjurk
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!