| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » De Royal Wedding van William & Kate »

De Royal Wedding van William & Kate

Op 29 april 2011 gaven Prins William en Kate Middleton elkaar het jawoord in Westminster Abbey te London. Dit deden ze onder toeziend oog van honderdduizenden toeschouwers in Londen, maar ook ver daar buiten volgden miljoenen mensen 'Het huwelijk van de eeuw' live op tv, radio of via internet.

Onderweg naar Westminster Abbey werden William en Kate uitbundig toegejuicht, door de honderdduizenden toeschouwers afkomstig van over de hele wereld, die zich langs de route verzameld hadden. Sommige waren zelfs bereid om een paar dagen te kamperen om zo het beste plekje te bemachtigen.
De dienst begon met een symbolische herdenking van prinses Diana om haar ook te betrekken in het huwelijk van haar zoon. Daarna werd het paar in het echt verbonden door Rowan Williams, aartsbisschop van Canterbury. Als afsluiting hebben de klokken van Westminster Abbey drie uur lang geluid.

Na de bijzondere dienst vertok het kersverse bruidspaar in een open koets naar Buckingham Palace. Wederom werd er weer uitbundig gezwaaid en gejuicht. Eenmaal daar aangekomen kreeg het bruidspaar even rust, waarna het moment kwam waar iedereen op gewacht had; de dubbele kus. Als militair saluut kreeg het bruidspaar een fly-past van de Royal Air Force en de Battle of Britain Flight.

Zo eindigde de het openbare gedeelte van het huwelijk, maar achter de schermen werden, met nog zo'n driehonderd gasten, de feestelijkheden voortgezet.
Gerelateerde specials:
» Bruiloft Kim Feenstra
» Het sprookjeshuwelijk van Yolanthe en Wesley
» Het huwelijk van Alicia Keys en Swizz Beatz
» De bruiloft van Chelsea Clinton en Marc Mezvinsky
» Het huwelijk van Xander en Sophie
» De Ibiza bruiloft van Johnny Heitinga

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!