| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » De slechtste huwelijksadviezen »

De slechtste huwelijksadviezen

Vanaf het moment dat je verloofd bent lijkt het alsof iedereen je tips wil geven. Veel van deze tips zijn handig en helpen je bij het plannen van je bruiloft. Helaas zijn er ook een aantal tips waarvan je stijl achterover valt.

Hier lees je wat je vooral niet moet doen tijdens het plannen van je bruiloft.

1. Het is toch zonde om een bruidsjurk voor maar 1 dag te kopen, draag toch je gala jurk!
Ons advies: ook al wordt de gekleurde trouwjurk steeds meer gespot, het dragen van een galajurk tijdens dé dag is not done!

2. Als je kersverse man niet te vinden is tijdens de toast dan moet de bruid de getuige kussen.
Ons advies: doe dit niet! Tijdens de trouwdag draait het om jullie. De toast kan best een paar minuten wachten.3. Het is niet nodig om meer dan € 9,- per gast uit te geven voor het diner.
Ons advies: het eten is een detail dat elke gast zich zal herinneren. Wat je budget ook is, houd er rekening mee dat je ongeveer 40% reserveert voor de huwelijkscatering. Stel samen met de cateraar of het restaurant een menu samen dat binnen je budget valt. Probeer de kosten op een andere manier te beperken maar bezuinig vooral niet op het eten!

4. Als je bruidsmeisje en verloofd bent, mag je je verlovingsring tijdens het huwelijk niet dragen als hij groter is dan die van de bruid.
Ons advies: onzin! Jij bent blij met je verlovingsring en je kan er niks aan doen dat die van haar kleiner is. Draag je ring, geniet van de dag maar steel niet de show met je ring!

5. Advies van je moeder: nodig knappe vrouwen uit op je bruiloft zodat je broer ze kan ontmoeten en misschien ook wel gaat trouwen.
Ons advies: het is waar dat bruiloften een goede ontmoetingsplaats kunnen zijn maar het is veel belangrijker dat je gasten je beste vrienden en kennissen zijn. Kies gasten uit die jij wilt uitnodigen.

6. De bruid en de bruidegom ontvangen geen cadeaus. Alle huwelijkscadeaus zijn bestemd voor de ouders van de bruid.
Ons advies: geef je ouders een klein cadeautje om ze te bedanken voor al de hulp. Alle huwelijkscadeaus die je van je gasten krijgt zijn voor jullie bestemd.7. Het is leuk als alle gasten door elkaar zitten tijdens het diner. Zo kunnen ze nieuwe mensen ontmoeten.
Ons advies: doe dit niet. Maak een tafelschikking waarin je mensen die het goed met elkaar kunnen vinden aan één tafel zet. Zo voorkom je dat je tante met het hart op de tong je emotionele vriendin even de waarheid zegt. Een goede tafelschikking maakt het voor iedereen gezellig!

Als je deze foute adviezen in je achterhoofd houdt en alle adviezen die je krijgt goed overweegt moet het organiseren van de bruiloft geen probleem vormen. Onthoud: als je twijfelt aan een advies, volg het dan niet op! Je gevoel zegt je meestal de waarheid.

Gerelateerde specials:
» Stress: 7 manieren om het te vermijden
» Hoe ga je om met zijn vrijgezelenfeest
» 10 vragen die je niet hoeft te beantwoorden
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!