| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Do It Yourself, 5 do's en 5 dont's »

Do It Yourself, 5 do's en 5 dont's

Of je nu geld wilt besparen of een persoonlijke touch toe wilt voegen, Do It Yourself details kunnen grote impact hebben. Sommige projecten zijn moeilijker dan andere, soms lijkt iets heel makkelijk maar valt het vies tegen. Kies de goede projecten om DIY-stress te voorkomen. Hieronder volgen onze keuzes, wat doe je wel... en wat doe je niet!?

Do's


Make-up
Als je je eigen make-up doet heb je meer privacy en hoef je geen afspraak te maken met een visagist. Neem een aantal producten als basis: foundation, poeder, oogschaduw, blush en lippenstift. Draag genoeg make-up om je sterke punten te accentueren maar don't over do it!

Ceremonie decor
De ceremonie duurt minder dan een uur. Misschien vind je het een verspilling om veel geld te betalen voor special arrangementen. Maak hangende bakken of vazen met lokale bloemen zoals viooltjes of tulpen. Decoreren op deze manier is eco-vriendelijke en verminderd de kosten.De bedankjes
Door een persoonlijke touch toe te voegen aan de bedankjes kan je gemakkelijk geld besparen zonder dat iemand het vervelend vindt. Zoetigheden zijn altijd een veilige keuze! Neem een pak van je favoriete muffin- of brownie mix en begin met bakken. Verpak ze in kleurrijke doosjes of in schattige tasjes die je bij de Xenos of Action kunt kopen. Als je niet graag levensmiddelen als bedankje geeft kan je ook een aantal jonge bomen laten planten of een bedrag aan een goed doel schenken. Maak handgeschreven kaartjes om de gasten te vertellen dat je ook namens hun een bedrag geschonken hebt.

Uitnodigingen, programma's en save-the-dates
Speciaal papier, verzendkosten en het formaat van de kaart kunnen honderden euro's kosten en dan heb je misschien nog steeds niet wat je wilt. Ga naar een lokale boekenwinkel voor al je DIY spullen. Kies papier en print een leuke uitnodiging uit. Maak alleen niet de fout om te veel afbeeldingen en tekst op je kaart te printen. Gebruik ook vooral geen te grote enveloppen, dit ziet er slordig uit en zorgt voor hogere verzendkosten.

Corsages
Maak de corsages zelf. Dit is persoonlijk en goedkoper. Het is niet makkelijk om een corsage van bloemen te maken, gebruik in plaats van bloemen kralen. Rijg bijvoorbeeld een strikje van kralen en plak hier aan de voor- en achterkant een magneetje op. Dit maakt geen gaatjes in de kleding en blijft de hele dag zitten. DIY, goedkoop en functioneel!


Dont's


De bruidstaart
Of het nu om een theelepeltje suiker te weinig of een mislukte vorm gaat, een fout is moeilijk te herstellen. Ja, natuurlijk is het een stuk goedkoper om een paar pakken taartmix te kopen maar het eind resultaat is waarschijnlijk een stuk minder. Het bakken en decoreren van een bruidstaart is redelijk ingewikkeld, doe dit dan ook niet zonder dat je een cursus hebt gevolgd.

Huwelijksfoto's
Je trouwfoto's zijn één van de meest tastbare herinneringen aan je huwelijksdag. Al je gasten kunnen aanbieden om elk speciaal moment op de foto te zetten, maar wat gebeurt er als ze ontdaan zijn of als de camera niet goed functioneert. Precies, er worden geen foto's gemaakt. Het is belangrijk om foto's van goede kwaliteit te hebben. Huur een professional in! Geloof ons, je bent blij als je het album met perfecte foto’s ziet.

Zelf coördineren
Je hebt tot nu toe elke minuut zelf gepland, dus waarom zou je dat ook niet op je huwelijksdag doen? Omdat je dan niet kunt genieten! Huur een weddingplanner in of benoem een ceremoniemeester. Terwijl jij geniet bestrijden zij elke crisis die voorbij komt.

Aankleding feestlocatie
Mooie decoratie zet de sfeer voor een geweldig feest. Je kunt een inrichting creëren samen met een bloemist. De kosten kunnen oplopen tot € 3000,- maar dan heb je ook wat. Een geweldig gedecoreerde feestlocatie en een onvergetelijke sfeer. De gasten voelen zich op hun gemak en het feest begint meteen goed!Catering
De catering voor een groot feest is een hele bezigheid, zelf voor een culinaire tovenaar! Het is moeilijk om voor meer dan 100 personen ingrediënten bij elkaar te krijgen en dit op je eigen fornuis te koken. En als je dan geweldig eten hebt gemaakt is het nog een hele klus om het warm te houden. Cateraars zijn hierin getraind, ze hebben personeel en serveren het eten zoals jij het wilt.

Muziek
Dacht je even je iPod op het dock te zetten en zo de hele avond de muziek te verzorgen, wij dachten van niet! Als je zelf de muziek regelt ben je altijd beperkt tot de muziek die jij en je partner leuk vinden. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen van deze muziekstijl houdt. Professionele DJ's en bands zijn getraind om iedereen op de dansvloer te krijgen en ze draaien en spelen afwisselende muziek.

Gerelateerde specials:
» Do It Yourself!
» DIY idee: theeblikken als decoratie
» DIY idee: foto decoratie
» DIY idee: flessenpost
» DIY idee: ontwerp je eigen schoenen
» DIY idee: de vogel taarttopper
» DIY Inspiratie

Gerelateerde artikelen:
» Bruidsmake-up?
» De huwelijksceremonie
» De kerkelijke huwelijksceremonie
» Traditie huwelijksbedankjes
» Persoonlijke touch
» Originele trouwbedankjes
» Etiquette huwelijksuitnodiging
» Etiquette corsages
» Bruidsfotograaf: een vakman
» Booming: de weddingplanner
» Decoratie locatie(s)
» Partycatering
» Muziek op het huwelijksfeest


» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!