| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 20. Door alle stress vergeten te genieten »

20. Door alle stress vergeten te genieten

Het is donderdagavond 24 mei. Je ligt in je oude bed, op je oude slaapkamer. Het is al 23.30 uur, maar je schijnt de slaap maar niet te kunnen vatten. Morgen ga je trouwen!!

Je hart gaat als een bezetene tekeer en je blijft je zelf maar lastigvallen met vragen als: Heb ik hier aan gedacht? Had ik dat nu geregeld? Hoe zat het ook alweer met...? Poehpoeh, je zou bijna blij zijn als alles achter de rug is. Op de een of andere manier dommel je op een gegeven moment toch weg en in je dromen spelen zich achtereenvolgens de grootste rampscenario’s af: Je aanstaande die niet op komt dagen, je coupe die compleet verwaait en verregent door het noodweer en zelfs een soort van draak die jullie huwelijksfeest komt verpesten door iedereen op te eten.

Badend in het zweet word je wakker, gelukkig het was maar een droom. Je doet je ogen weer dicht en voor je het weet gaat de wekker.


TTTRRRRRRRRRRRRRR… Dé dag, de dag waar je maanden naartoe hebt geleefd, is dan eindelijk daar: Vandaag ga je trouwen!

Je kijkt naar buiten en het weer valt mee, het is in elk geval droog. Je haast je naar de badkamer en springt onder de douche. Je leek vrij relaxed toen je wakker werd, maar voor je het weet heeft je hoofd zich alweer met 101 stressfactoren gevuld. 'Als dit maar goed gaat;', 'Als ik dat nu maar goed geregeld heb', 'Als de chauffeur maar op tijd is'. Je wordt nog net niet gek, maar het scheelt niet veel.

Wat precies het punt is dat je besluit je aan je spanningen over te geven weet je niet, maar de volgende dag kom je tot de conclusie dat de hele bruiloft eigenlijk als één grote roes aan je voorbij is gegaan. Doordat je je de hele dag van binnen zo druk hebt gemaakt, en al je energie nodig had om dat van buiten te verbergen, heb je niets meegekregen van je eigen bruiloft. De kus, de speeches, de openingsdans.. Het zal vast een mooi plaatje geweest zijn, maar jij kan je er vrij weinig van herinneren...

Moraal van dit verhaal:

Niets is perfect. En jullie bruiloft vormt hierop helaas geen uitzondering. Er zúllen dingen anders lopen dan gepland en er zúllen glazen wijn omvallen, en er zúllen kleine schoonheidsfoutjes te bespeuren zijn in je zo goed doordachte en perfect voorbereide bruiloft.

En zo hoort het ook. Dat is het leven. Wanneer je accepteert dat je bruiloft ook niet perfect hoeft te zijn, zul je veel beter in staat zijn om ervan te genieten.

Ga er van uit dat je alles in je macht hebt gedaan om alles zo goed mogelijk voor te bereiden en dat de tijd van loslaten nu is gekomen. Haal ook af en toe even bewust heel diep adem en blaas alle negatieve spanningen zo je lijf uit. Beleef de dag en laat dingen op zijn beloop. Lach om wat anders gaat dan gepland en vertrouw verder compleet op de capaciteiten van je ceremoniemeester.

Je zult zien dat je meer kunt genieten naarmate je relaxter bent. En hoe je het ook wendt of keert: je bruiloft duurt maar een dag. En een dag is zo voorbij. Het zou daarom eeuwig zonde zijn als deze aan je voorbij gaat zonder dat je er écht van hebt kunnen genieten.

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!