| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » feestlocatie » artikelen » Drank op het huwelijksfeest »

Drank op het huwelijksfeest

Drank is een belangrijk ingrediënt voor een geslaagd huwelijksfeest. Waarschijnlijk zitten jullie er niet op te wachten dat iedereen ladderzat wordt, maar iedereen mag best een beetje loskomen zodat de stemming er goed in komt.

Voor het berekenen van de kosten van drank hebben feestlocaties meestal 2 mogelijkheden. Ofwel elk drankje dat besteld wordt, wordt opgeschreven. Ofwel de drank wordt afgekocht en er wordt een totaalprijs per persoon berekend.

Vraag de feestlocatie om de mogelijkheden en bedenk wat voor jullie het voordeligst is. Bij een gezelschap dat stevig doordrinkt zal afkopen niet onverstandig zijn, maar is het tegenovergestelde het geval, dan is optie 1 waarschijnlijk aantrekkelijker.

Maak met de feestlocatie ook goede afspraken over de dranksoorten die geschonken worden tijdens het feest. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alle dranken te schenken (dus bier, fris, wijn en sterke dranken), maar het is ook mogelijk om alleen bier, fris en wijn te schenken. Dit zal aanzienlijk schelen in de kosten.

Jullie kunnen zelf het beste deze afweging maken. Wanneer er veel gasten komen die normaal mixdrankjes drinken, zal het een tegenvaller zijn wanneer ze hun favoriete drankje niet kunnen bestellen op jullie bruiloft. Maar misschien zijn jullie gasten overwegend bier en wijndrinkers? In dat geval voegt sterke drank weinig toe.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek feestlocatie

Gerelateerde artikelen:
» De complete bruiloft onder 1 dak?
» Waar moet mijn perfecte feestlokatie aan voldoen?
» Verblijf regelen van verre gasten
» Hoe vind je de perfecte feestlocatie?

Gerelateerde specials:
» Besparingstips voor jullie bruiloft
» Een laveloos bruidspaar
» Zatte huwelijksgasten die zich misdragen

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven op het gebied van feestlocaties

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!