| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Black Tie »

Black Tie

De Dresscode Black Tie wordt meestal gekozen voor een bijeenkomst of een diner.

Black Tie
Mannen dragen een smoking. Gewoon een zwart of donker pak is "not done", Black Tie vereist een smoking. Vrouwen dragen een elegante jurk. Een lange jurk heeft de voorkeur, maar een korte cocktail jurk mag ook. Zorg ervoor dat je haar mooi zit en bezoek bij voorkeur een kapper. De sieraden zorgen voor de finishing touch!Black Tie Invited
Deze dresscode wordt meestal gebruikt voor een bijeenkomst of licht diner. Mannen dragen een smoking als het mogelijk is. Mocht je geen smoking kunnen kopen of huren dan wordt je ook toegelaten in een donker pak met een donkere stropdas. Vrouwen dragen bij deze dresscode precies hetzelfde als bij Black Tie maar er is iets meer variatie in de jurk toegestaan. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de kapper!

Black Tie Optional
Bij deze dresscode vindt de gastheer of gastvrouw het belangrijk dat de mannen netjes gekleed in pak komen. Dit mag zowel een smoking als een donker pak zijn, zolang het maar gedragen wordt in combinatie met een donkere stropdas. Voor vrouwen is er geen verschil tussen deze dresscode en de gewone Black Tie dresscode. Zowel een lange- als cocktailjurk is toegestaan.

Creative Black Tie
Deze dresscode wordt gebruikt bij een formele aangelegenheid. Bij een bruiloft met deze dresscode komen de mannen in smoking maar is creativiteit geoorloofd. Mannen dragen bijvoorbeeld een gekleurde stropdas of een gekleurd colbert. De vrouwen dragen licht uitdagende en exotische jurken.Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek trouwkostuum

Gerelateerde specials:
» White tie
» Casual
» Formeel en informeel

Gerelateerde artikelen:
» Dresscodes

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!