| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 17. Een aanstellende ex »

17. Een aanstellende ex

Weken hebben jullie lopen wikken en wegen: nodigen we Saskia wél of níet uit. En het is ook lastig, toegegeven. Want hoewel het een prima meid is, blijft het de ex van je aanstaande. En okay, zij kon er destijds niks aan doen dat haar vriend verliefd werd op jou, zijn grote liefde (pijnlijk). En ook waar: Saskia hoort nog steeds bij de vriendengroep van manlief.

Maar goed, ze staat nu niet bepaald bekend om haar emotionele stabiliteit. En uit betrouwbare bron weet je dat Saskia het met vlagen nog best moeilijk heeft met de breuk van destijds. En zo’n huwelijk hakt er dan natuurlijk wel in. Je lief weet je er uiteindelijk van te overtuigen om haar, omwille van de lieve vrede, toch maar uit te nodigen. Wat kan er nu helemaal gebeuren? Ze zal zich heus wel gedragen. Je gaat overstag.

En daar is dan jullie huwelijksfeest. Je vraagt je af of ex Sas nog komt, want tijdens de ceremonie heb je haar nergens kunnen spotten. Stiekem hoop je dat ze zelf besloten heeft thuis te blijven, verstandig. Maar alsof de duivel ermee speelt, maakt ze op dat moment haar entree. Innig gearmd met vriendin Marjolein, waar ze aan vastgeplakt lijkt te zitten, maakt ze een nerveuze indruk.

Ze feliciteert je nog net, maar meer kan er overduidelijk niet van af. Zodra ze je kersverse echtgenoot ziet, barst ze in tranen uit en vlucht naar de wc. Alle vriendinnen er achteraan, natuurlijk. Het was te verwachten. Dramaqueen in the house! De rest van de zaal vraagt zich af wat er aan de hand is, dus alle ogen zijn gericht op de toilet. Geroezemoes vult de zaal. 'Dat is die ex, je weet wel, die hij verlaten heeft voor de bruid'. 'Ooohhhh... Wat zielig.' en 'Wat moedig dat ze dan toch komt'... Bla bla bla.

Voor je het weet is Saskia de held van de dag en wordt ze op handen gedragen, zelfs door je schoonouders! Saskia heeft zich over haar tranen heen weten te zetten en staat na de nodige roseetjes uitbundig en uitdagend te dansen, je echtgenoot kan er wel om lachen en fluistert je toe: ik zei toch dat het goed zou komen, die gekke Sas toch. En jij, jij vraagt je chagrijnig af hoe je het ooit in je hoofd hebt kunnen halen om haar uit te nodigen.

Moraal van dit verhaal:

Jullie bruiloft is júllie feest. De hele dag draait om jullie twee en daar kun je geen sentimentele exen bij gebruiken, geloof ons. Als jullie daarom ook maar enigszins denken dat een ex –ook al zit deze nog steeds in jullie vriendengroep- wel eens voor spanning, ongemakkelijke momenten of, erger nog, scènes zou kunnen zorgen, nodig hem of haar dan niet uit. Hoe lullig misschien ook voor de ex in kwestie.

Maar ben nu eerlijk: als een ex het bij tijd en wijlen nog moeilijk heeft met de situatie, is hij of zij er ook echt niet bij gebaat deelgenoot te zijn van jullie kersverse geluk. Het is dus eigenlijk voor zijn of haar eigen bestwil. Iedereen zal daarom begrip hebben voor jullie keuze.

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!