| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 4. Een incapabel ceremonieteam »

4. Een incapabel ceremonieteam

In de tuin van je ouders zitten 70 uitgehongerde gasten te wachten op het voorgerecht. Juist op het moment dat de obers met de dampende soepen van de keuken naar de 100 meter verder liggende tuin sprinten om alles warm op tafel te krijgen, kondigt de ceremoniemeester de speech van een van de ouders aan.

Tegen de tijd dat de obers al hijgend bij de gasten arriveren, kunnen ze weer omdraaien omdat de speech voorlopig nog wel even duurt. De gasten worden ongeduldig. In de keuken wordt gevloekt en getierd. Alle 70 kommen soep kunnen terug de pan in. Typisch gevalletje van slechte coördinatie van de ceremoniemeester.

Maar het kan nog veel erger: de ceremoniemeester heeft alles onder controle, dat verzekert hij jullie! Alles is geregeld, alles komt goed en jullie hoeven je voo-ral nergens zorgen over te maken.

Een paar weken van tevoren vraag jij je af waar jij je toch al die tijd zo druk over hebt gemaakt. Met zo’n relaxte ceremoniemeester zitten jullie toch gebakken? Maar daar is dan de grote dag.

De ceremoniemeester verwelkomt alle gasten, deelt de corsages uit en denkt vervolgens dat zijn taak erop zit. Alles is toch van tevoren goed geregeld? Taart aansnijden? Tafelschikking? Openingsdans? In zijn feestgedruis lijkt het totaal langs hem heen te gaan. Zijn enige reactie: Ach, dat komt toch allemaal vanzelf goed! Relax! Het is feest!

Als je eindelijk al je moed verzameld hebt en hem er op aanspreekt, kijkt hij je half zat, maar vooral geïrriteerd aan. Hij was net zo lekker bij aan het kletsen met een oude jeugdvriendin. Ja, na al die maanden van voorbereiding is het voor hem nu toch ook wel tijd voor een beetje ontspanning?

Moraal van dit verhaal:

Kies je ceremonieteam met zorg uit. Baseer je keuze niet alleen op hoe belangrijk iemand voor je is, maar screen gegadigden ook op hun geschiktheid voor de job. Een ceremoniemeester met een stressbestendigheid van nul en het organisatietalent van een kip zonder kop, gaat namelijk niet werken. En je kunt er ook donder op zeggen dat het mis gaat wanneer je het bewaren van de ringen over laat aan de verstrooide broer van je (eveneens verstrooide) aanstaande.

Wat een goede ceremoniemeester dan wel moet bezitten? Lees daarover de special ceremonieteam.

Ben ook niet bang om mensen voor het hoofd te stoten of te passeren. Wanneer je uitlegt waarom je voor iemand anders hebt gekozen, zullen ze dit als het goed is echt wel begrijpen.

Gerelateerde specials:
» De ceremoniemeester: regisseur van jullie bruiloft
» Wat wordt er van mij verwacht als ceremoniemeester?
» De 20 grootste trouwrampen

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!