| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 1. Een laveloos bruidspaar »

1. Een laveloos bruidspaar

Op je eigen bruiloft ben je vaak op van de zenuwen. Loopt alles wel goed? Zal hij 'ja' zeggen op het juiste moment? Hebben de gasten het wel naar hun zin? Is er genoeg tijd voor de foto’s? Hadden we nu aan het glutenvrije menu voor tante Nel gedacht? En dan moet je er ook nog eens op je mooist en vooral relaxed uitzien. En niet te vergeten: je moet ge-nie-ten, alles bewúst meemaken.

Ja hallo, makkelijk gezegd als je stijf van de spanning staat! 'Nou, dan neem je toch een lekker borreltje' adviseert je moeder je fluisterend, terwijl jullie met gemaakte glimlachjes samen opgesteld staan in de receptierij. En verdomd, het werkt nog ook! Met iedere slok word je relaxter en meer ontspannen. Je gaat er dadelijk nog lol in krijgen! Tegen de tijd dat het diner begint, zit de stemming er bij jou al goed in, dus laat al die droge speeches maar zitten. Voor jou mag het feest beginnen! Party Hardy!

Je wederhelft denkt er hetzelfde over en alhoewel hij geen last heeft gehad van de zenuwen, gaan een paar biertjes er bij hem altijd wel in. Ook hij kan dus niet wachten om samen met zijn vrienden aan het feesten te gaan. Op jullie feest gaan de alcoholische versnaperingen naar binnen als ware het ranja en jullie zijn niet van de dansvloer af te slaan. Voor je het weet voert manlief zijn legendarische Elvis-act op en sta jij vol overgave de vogeltjesdans te dansen met je opa.

Tegen een uur of elf begint het ineens te draaien voor je ogen en eigenlijk gaat vanaf dat moment het lichtje uit. Daarna volgt één groot zwart gat. Niks boeket gooien, niks afscheidsspeech en al helemaal niks stomende huwelijksnacht. Wanneer je de volgende dag naast je kersverse hubby wakker wordt met bonkende koppijn en je tiara nog half in je uitgezakte bruidskapsel, kom je tot de conclusie dat je nooit meer naar je moeder zal luisteren.

Moraal van dit verhaal:

Zorg dat je niet teveel drinkt op je eigen bruiloft. Natuurlijk is het jullie feest en moet je er van kunnen genieten, maar probeer het enigszins binnen de perken te houden. Wanneer jullie compleet laveloos worden, ben je waarschijnlijk de volgende dag de helft vergeten van 'die mooiste dag uit jullie leven'.

En jullie gasten, tja, die zitten vol hilarische verhalen over 'de bruid die met haar tong uit haar mond in een paal hing' en 'de lallende bruidegom die met stropdas om zijn hoofd zijn schoonmoeder in de lucht gooide'. Na maanden van huwelijksplanning, hadden jullie de gasten waarschijnlijk toch liever een andere herinnering mee naar huis gegeven...

Gerelateerde artikelen:
» Drank op het huwelijksfeest

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!