| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 18. Een leverancier of act die niet op komt dagen »

18. Een leverancier of act die niet op komt dagen

Aangezien er een hoop kinderen op jullie bruiloft komen, heb jij iets geweldigs, one-of-a-kind en vooral vet-cools voor ze geregeld. Jaja, ook jij gaat met je tijd mee. Je hebt daarom een hiphoppende ballonnenclown geboekt, die ook nog eens een workshop 'hoe word ik een coole hiphopper' met de kinderen zal gaan doen! Clowntje Skipperdiedip heet ie. Kost wat, maar dan heb je ook wat, zo verzekerde het artiestenbureau.

Ze zullen de hele middag onder de pannen zijn, zodat de volwassenen lekker vrij kunnen bewegen. Jullie zullen er geen omkijken naar hebben, want wat is voor de kinderen nu leuker dan op deze manier vermaakt te worden? Het punt kindervermaak kun je dus afstrepen op je huwelijkschecklist. Duh, al die huwelijkswebsites met hun afgezaagde kleurplaten, zandbakken, snoepzakken, spelletjes en DVD’s. Nee, jij weet pas écht een cool kinderfeestje te organiseren. Je zegt het niet vaak tegen jezelf, maar je bent trots op jezelf! Gingen alle voorbereidingen maar zo soepel en gesmeerd.

En daar is dan de grote dag, alles loopt gesmeerd en zelfs het zonnetje schijnt. Je straalt aan alle kanten en niets kan daar verandering in brengen! Na de ceremonie vertrekken jullie met het hele gezelschap naar de feestlocatie, waar buiten, zoals afgesproken, de bankjes voor de kinderen al netjes opgesteld staan. Het wachten is nu op Skipperdiedip! De kinderen zitten al een tijdje gespannen op de bankjes, in afwachting van wat er toch komen gaat. Na 20 minuten vindt het eerste kind het welletjes, hij besluit het terrein eens even te gaan verkennen en het duurt uiteraard niet lang voor ook de andere kinderen volgen. Na een half uur begin ook jij je af te vragen waar die maffe clown blijft, dit is niet cool meer, hij is al meer dan 40 minuten te laat!

De ceremoniemeester doet een poging om het artiestenbureau te bereiken, maar helaas zonder succes en een voicemail inspreken heeft ook weinig zin op zaterdag. Clowntje Skipperdiedip blijkt zoekerdiezoek. Weggerdieweg en nu heb je dus Niksserdieniks. Had je nu toch maar een paar van die suffe kleurplaten geregeld... Er zit nu niets anders meer op dan ome Peter te vragen zijn 'Bertje en Henk'-sokkenact voor de kinderen te doen en of je daar nu zo blij van moet worden...

Moraal van dit verhaal:

Een leverancier of act die niet op komt dagen, is overmacht. Natuurlijk kun je een hoop voorkomen door alle gemaakte afspraken een paar dagen van te voren nog even te checken, maar helemaal uitsluiten dat het mis gaat kun je nooit. Houd daarom in je achterhoofd altijd een eventueel plan B (of zorg dat de ceremoniemeester een plan B heeft) en laat de dag er niet door verpesten.

Wordt de bruidstaart niet volgens afspraak geleverd? En is de bakker ineens niet meer bereikbaar? Vervelend, maar de keuken van de feestlocatie kan waarschijnlijk best nog een feestelijke ijstaart maken. Of één van je familieleden rijdt even naar de winkel voor feestelijk gebak. Natuurlijk niet zoals je het gewild had, maar het is overmacht en het is nu eenmaal niet anders.

En is de DJ helemaal vergeten jullie bruiloft in zijn agenda vast te leggen? Natuurlijk nog vervelender, maar laat je ook hierdoor niet kisten. Wellicht weten jullie hem alsnog te bereiken en kan hij in geval van een overboeking nog iemand anders regelen. En anders kan de ceremoniemeester in overleg met de feestlocatie waarschijnlijk ook nog een hoop regelen.

De boodschap is eigenlijk: overmacht happens, maar met een beetje creativiteit komt het bijna altijd goed!

Gerelateerde artikelen:
» Muziek op het huwelijksfeest
» Goede afspraken
» Sfeermakers: de special acts
» Entertainment voor de kids

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!