| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 19. Een overboeking van de bruidssuite »

19. Een overboeking van de bruidssuite

Als verrassing voor je lief heb je een ultraluxe bruidssuite gereserveerd in een 4-sterren hotel bij jullie in de buurt. Hij weet van niets, dus de verrassing zal enorm zijn. Je hebt de suite kunnen boeken via een internetboekingsbureau dat een voordelig compleet arrangement aanbood.

Voor slechts 450 euro hebben jullie niet alleen de bruidssuite tot 15.00 uur de volgende dag tot jullie beschikking, jullie krijgen ook een uitgebreid champagneontbijt en een verwenpakket inclusief luxe badjassen en slippers. Topaanbieding! Wat zullen jullie genieten.

Wanneer jullie dronken van de wijn en van de liefde, innig in elkaar verstrengeld, aankomen in het hotel, komt het leukste moment: Je kan voor het eerst inchecken onder de naam van je man! Dat doe je dan ook vol trots. Helaas zijn verbaasde ogen het enige wat je als reactie terugkrijgt, want ze hebben geen boeking onder die naam in het systeem staan.

Had je de reservering dan misschien toch nog onder je meisjesnaam gemaakt? Wie weet, het is ook al zo’n tijd geleden. Maar helaas, ook geen reservering onder je meisjesnaam te bekennen. Of je het bewijs van boeking hebt meegenomen, vraagt de jongen van de receptie. Nee duh, natuurlijk niet! Hallo, ik ben vandaag getrouwd! Dan neem je die toch zeker niet mee?!

Je stoot je kersverse hubby in zijn zij om ook iets in jullie voordeel te zeggen, maar veel verder als ‘ja, we zijn vandaag getrouwd’, komt hij niet. De jongen van de receptie zet zijn meest empathische gezicht op en vertelt jullie vriendelijk doch duidelijk dat de bruidssuite helaas al bezet is. En niet alleen de bruidssuite is bezet, het hele hotel zit vol.

Een of ander malafide internetboekingsbureau had namelijk 200 niet bestaande suites in de aanbieding gedaan…. Onverrichter zaken kunnen jullie weer naar huis. Taaaaaaaaaahhhhhhhhxiiiiii!!!!

Moraal van dit verhaal:

Het is een enorme anticlimax als jullie luxueuze bruidsuite overboekt blijkt te zijn. Maar het kan nu eenmaal gebeuren. Zorg er daarom altijd voor dat je de reserveringspapieren bij hebt. Word ook niet meteen boos, dat heeft weinig zin. Probeer samen met het hotel tot een oplossing te komen, zodat jullie alsnog een fijne huwelijksnacht tegemoet kunnen gaan.

Misschien is er een vergelijkbaar hotel met bruidssuite in de buurt? Wellicht willen de mensen die nu in de suite zitten verhuizen naar een andere kamer? En anders kunnen jullie misschien een andere kamer nemen en daarvoor gecompenseerd worden? Er zijn mogelijkheden genoeg en met een beetje flexibiliteit moeten jullie er wel uit zien te komen. Neemt natuurlijk niet weg dat het eigenlijk altijd jammer blijft.

Gerelateerde artikelen:
» Traditie huwelijksnacht
» Bruidssuite of thuis?

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!