| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
Artikelen
Tips
Inspiratie
Specials
Trends
    Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home alles over trouwen specials 14. Een overenthousiaste huwelijksfotograaf

14. Een overenthousiaste huwelijksfotograaf

Om 9.30 uur staat hij al bij je ouders op de stoep. Fris en fruitig en compleet uitgerust met indrukwekkende camera, statief en goedgevulde schoudertas trekt hij aan de bel.

GOEDEMORGEN! Zijn we er klaar voor? Hebben we er zin in?? We gaan er een mooie dag van maken! Zo, laten we maar meteen beginnen. Altijd leuk om een paar spontane fotos van de voorbereiding te maken. Nee joh, maakt niet uit dat je krulspelden er nog in zitten, is juist leuk! Kijk maar eens in de camera, ja goed zo! Beetje meer lachen! En je moeder, kan die er ook even bij komen? O, daar is ze! Goedemorgen mevrouwtje, kunt u eens naast uw dochter gaan staan? Doe maar rechts erachter. Ja zo ja, en dan doe maar net of u met haar krulspelden bezig bent. Kijk maar een beetje geconcentreerd. Kunt u dat? Ja, bijna goed. Iets minder krampachtig als het kan. Zo lijkt het net of u last van obstipatie heeft, haha. Zei hij dat nu echt?

Een half uur en 250 verblindende flitsen later, zijn jullie klaar om naar het stadhuis te gaan. Je aanstaande heeft weliswaar 5 keer opnieuw aan moeten bellen om dit moment goed vast te kunnen leggen, maar nu zijn jullie dan echt op weg. De fotograaf volgt iedere stap die jullie zetten alsof zijn leven er van af hangt en knipt er driftig op los.

Tijdens de ceremonie trekt hij meer aandacht dan de trouwambtenaar, ja, de man neemt zijn vak erg serieus. Hij vraagt zelfs of de kus 'even opnieuw mag'. Dan is het tijd voor de familiekiekjes. Steven Spielberg is er niks bij. Wat kan deze man regisseren! Opa beetje naar links, mevrouwtje daar in het rood iets verder naar achter, nichtjes hier voor op de grond en als ik tot drie tel allemaal de handjes in de lucht!!! En, twee, drie, JAAAAAAAHHHHH!!!!! En L-chen!!! Goed zo! En dat doen we nog een keer! En, twee, drie! Fan-tas-tisch! Dan haalt hij zijn ladder uit zijn combo en drapeert de familie in een kunstige vorm die de initialen van het bruidspaar moeten voorstellen. Hij is niet snel tevreden en wisselt voor de fotosessie nog snel wat familieleden om. En dadelijk allemaal omhoog kijken h! De familie staat ondertussen verblind door de zon en met stijve nekken driftig te hopen dat dit schouwspel snel voorbij is. Ze hebben dorst! En pijn! De fotograaf bestijgt de enorme ladder en telt af, DRIE-TWEE-EEN! Jaaaahhhh!!!! En l-chen!! Kom op niet van die dichtgeknepen oogjes! Het is tenslotte feest! Stra-haaaal!! En nog een keer! Beetje spon-thhaaaa-ner!!

Hoe kan een man die in het voorgesprek zo sympathiek had geleken in godsnaam z irritant zijn? Jullie beginnen er aardig van te balen, en hij blijft nog de halve dag! Tegen de tijd dat jullie de bruidstaart voor de 4e keer LACHEND aan moeten snijden, met om jullie heen na-tuur-lijk klappende en LACHENDE gasten, ben je er aardig klaar mee. Je zou er alles voor over hebben om een stuk taart in zijn gezicht te mogen smijten. En was er dan maar iemand die dt op de gevoelige lens vast zou kunnen leggen...

Moraal van dit verhaal:

Natuurlijk willen jullie een mooie fotoreportage, zo'n herinnering is onbetaalbaar. Waak er alleen voor dat je huwelijk geen eeuwige fotosessie wordt. Het is jullie dag, maar bovenal ook een feest waar iedereen van moet kunnen genieten.

Vraag de fotograaf daarom vooral spontane foto's te maken (buiten de verplichte familiekiekjes natuurlijk) en iedereen zoveel mogelijk vrij te laten. Niemand zit te wachten op geforceerde foto's van in scne gezette momenten. Je zult zien dat het resultaat ook een stuk leuker is wanneer de foto's in 'the heat of the moment' gemaakt zijn.


Maar dat er nog meer mis kan gaan, ook al heb je een goede fotograaf gevonden, bewijst dit filmpje:Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek fotoreportage

Gerelateerde artikelen:
Bruidsfotograaf: een vakman
Welke trouwfotograaf kiezen we?
Bruidsreportage in het concertgebouw
Bruidsfoto Award 2011
Fotograferende gasten op je bruiloft

Gerelateerde specials:
De 20 grootste trouwrampen
 Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Hl vl trouwkaarten!