| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 16. Een veel te grote of kleine feestlocatie »

16. Een veel te grote of kleine feestlocatie

Jullie hebben alles tot in de puntjes geregeld, de dansvloer, de aankleding, de hapjes en natuurlijk niet te vergeten de DJ. En dat alles in de privé-ruimte van jullie favoriete restaurant. Er kunnen normaal gezien makkelijk zo’n 85 mensen in, en dat komt perfect uit want jullie hebben er exact 100 uitgenodigd. En de ervaring leert, zo is jullie verteld door menig wedding-goeroe, dat zo’n 20% toch niet komt.

Tijdens het diner arriveert DJ Crazy Chris, de ceremoniemeester wijst hem de feestzaal. Aijaijai, moppert Chris, dat wordt krap! Maar we gaan het proberen. Hij fluit een keer en daar komen zijn hulpjes binnen gereden met boxen, kabels, geluidsinstallaties, rookmachines, lichtstellages en DJ-booth. Aan de slag!

Een half uur later is er nog maar weinig over van de voorheen zo sereen ogende zaal. Chris en consorten hebben de zaal omgebouwd tot eerste klas après-skihut, de flikkerende lampen en harde beats komen je tegemoet. De eerste gasten beginnen binnen te druppelen en hoewel er niet meer dan 20 gasten zijn, lijkt de zaal al aardig vol. Een uur later is de zaal aardig vol. Zeg maar gerust bomvol, ze hangen met de benen buiten. En nog lang niet iedereen is gearriveerd. Misschien was het inschakelen van Crazy Chris met zijn complete inboedel toch net iets te crazy?

En welke wedding-goeroe had je ook al weer wijs gemaakt dat 20% van de gasten toch niet komt?! Volgens de restauranthouder –die uiteraard geteld heeft- zitten jullie inmiddels op 103 gasten! Je probeert je een weg door de zaal te worstelen, maar door de rookmachine zie je geen hand voor ogen. Je ruikzintuigen daarentegen functioneren prima, maar of je daar nu zo blij mee bent. Het aroma van vermengd zweet komt je namelijk onaangenaam tegemoet, hoe kan het ook anders in zo’n overvolle zaal.

Als je je kersverse hubby gevonden hebt, trek je hem mee de zaal uit en je smeekt hem om een plan. Hij stelt voor alle gasten van boven de 50 naar huis te sturen. Je komt tot de conclusie dat als het op crisissen aan komt, de oplossingen toch echt van jou kant zullen moeten komen. Lang leve het huwelijk!

Moraal van dit verhaal:

Zowel een te grote als een te kleine locatie zijn niet bevorderlijk voor de sfeer op jullie bruiloft. Bij een te grote ruimte, lijkt deze nagenoeg leeg, waardoor het feest minder snel van de grond komt en de gang naar de dansvloer al helemaal enorm wordt. Bij een te kleine ruimte, hebben gasten eerder het idee dat ze op een veetransport zitten dan op een feest staan en ook dit kan het feestgedruis ernstig belemmeren.

Bepaal daarom hoeveel gasten jullie ongeveer uit willen nodigen, alvorens op pad te gaan voor een locatie. Het is een stuk makkelijker inschatten hoe vol (en dus gezellig) de ruimte zal zijn als je weet hoeveel gasten er komen.

Luister ook goed naar het advies dat de feestlocatie jullie geeft over het aantal uit te nodigen gasten. Zij hebben namelijk ervaring met bruiloften en weten als geen ander welk aantal geschikt is voor hun locatie.

Laat je ook niet verleiden om bijvoorbeeld toch maar voor dat romantische kasteel te kiezen, als je het never nooit gevuld krijgt. De locatie kan nog zo mooi en overweldigend zijn, het is toch een heel ander gezicht als deze zo goed als leeg is. Lees hierover ook de pagina feestlocatie.

Gerelateerde artikelen:
» Waar moet mijn perfecte feestlokatie aan voldoen?

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen


» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!