| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 5. Een verschrikking van een trouwambtenaar »

5. Een verschrikking van een trouwambtenaar

Van de gemeente hebben jullie een trouwambtenaar toegewezen gekregen. Een professionele en zeer ervaren spreker, die jullie huwelijksceremonie absoluut onvergetelijk zal maken, zo wordt jullie verzekerd. Jullie hebben er alle vertrouwen in en een gesprek van tevoren met de man in kwestie komt dan ook niet in jullie op.

Bovendien hebben ze jullie laten weten dat 'een emailtje met wat persoonlijke informatie volstaat', 'deze informatie zal op originele en gepaste wijze in de toespraak verwerkt worden'. Fijn! In elk geval één onderdeel van de bruiloft waar jullie je geen zorgen over hoeven te maken.

Daar is dan de grote dag, in jullie witte Cadillac arriveren jullie keurig netjes op tijd bij het stadhuis. De kalende 60-er met jaren '50 bril en tweed colbertje staat al achter zijn spreekgestoelte en verwelkomt jullie in de trouwzaal.

'WELKOM ALLEN'. Of zei hij nou 'KIJK UIT NIET VALLEN?'. Toegegeven, hij is wat moeilijk te verstaan. Na zijn 10 minuten durende verhaal over het gebouw waarin jullie je bevinden, valt het eerste kind van zijn stoel. En je kan hem eigenlijk geen ongelijk geven. Wat een droog verhaal! En waar zijn die leuke anekdotes gebleven die jullie gestuurd hadden?

Misschien was die email toch niet zo'n goed idee, hadden jullie beter een postduif op deze fossiel af kunnen sturen. Een half uur (en tien flauwe grappen) later worden jullie –tenminste dat denk je te horen- geacht 'Ja, ik wil' te zeggen. Gelukkig, dat is achter de rug. Je trommelt de getuigen op en beveelt ze zo snel mogelijk hun handtekening te zetten. En nu weg hier!

Moraal van dit verhaal:

Neem niet zomaar genoegen met de eerste de beste trouwambtenaar en besteed samen met de ambtenaar aandacht aan de voorbereiding van de ceremonie. Een ambtenaar die persoonlijke elementen in zijn verhaal betrekt en een stijl heeft die jullie aanspreekt, zal jullie huwelijksceremonie tot een onvergetelijke gebeurtenis maken (zowel voor jullie als voor de gasten).

Dit in tegenstelling tot een monotone ceremonie door een droge, vrouwonvriendelijke of aandachtsgeile trouwambtenaar. In dat geval hoop je alleen maar dat het zo snel mogelijk voorbij is en je zult er hooguit nog aan terugdenken in je nachtmerries.

Naast de keuze voor de ambtenaar en de inhoud van de huwelijksceremonie, is het ook belangrijk dat het geluid en de akoestiek van de trouwlocatie goed zijn. Het verhaal komt een stuk beter over wanneer iedereen het kan verstaan. Wil je zeker zijn van een trouwambtenaar die bij jullie past? Overweeg dan een freelance trouwambtenaar. Lees hier meer over op de pagina trouwceremonie wettelijk.

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen
» De trouwambtenaar

Gerelateerde artikelen:
» De freelance BABS

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!