| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » trouwfotograaf » artikelen » Fotograferende gasten op je bruiloft »

Fotograferende gasten op je bruiloft

Mag je aan je gasten vragen om niet te fotograferen op je bruiloft? Over die vraag zitten bruidsparen vaak te piekeren. Uiteraard doen veel gasten het puur uit goede bedoelingen, maar niet elk bruidspaar zit daarop te wachten.

Je kent het wel, gasten die de trouwdag zelf vastleggen met hun telefoon. Dit is uiteraard ook goed bedoeld, maar je hebt als bruidspaar geen controle meer over het materiaal. Daarnaast staan die gasten nog al eens in de weg van de professionele fotograaf. En die heb je net flink betaald om aanwezig te zijn op jullie dag. Dan is de vraag natuurlijk of je hier iets aan kunt doen, zonder je gasten te kwetsen.

Verbod
Je kunt je gasten vragen om geen smartphones en tablets mee te nemen. Op die manier zijn je gasten ook meer met je trouwdag bezig en niet steeds met hun telefoon. Gaat dit je een beetje te ver? Vraag dan of ze hem uit willen zetten of op trillen.

Controle
Wil je smartphones en tablets wel toestaan en toch ook controle houden? Vraag je gasten dan de foto's niet te delen. Dan hoeft verder niemand bijvoorbeeld die gênante foto's te zien. Of vraag je gasten om de foto's alleen te delen met een speciale hashtag, dan kun je ze tenminste snel terug vinden en raken ze minder ver verspreid. Je kunt je gasten ook alleen laten fotograferen op vastgestelde tijden, bijvoorbeeld alleen tijdens het feest. Dan weet je wanneer je het kan verwachten.Of je het nu wel of niet vraagt is aan jullie. Sommige bruidsparen vinden het juist wel erg leuk als ze de foto's van de gasten zien, anderen vinden het helemaal niks. Het ligt er maar net aan wat jullie willen. Het is jullie dag!

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek fotoreportage

Gerelateerde artikelen:
» Bruidsfotograaf: een vakman
» Welke trouwfotograaf kiezen we?
» Trouwfoto's op locatie
» De pre-wedding fotoshoot
» De scooter in de trouwreportage
» Bruidsreportage in het concertgebouw
» Bruidsfoto Award 2011
» Fotoaccessoires voor een alternatief gastenboek
» Dure vakfotograaf of de goedkope hobbyist?

Gerelateerde specials:
» Lowbudget valkuilen
» Een overenthousiaste huwelijksfotograaf

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven op het gebied van fotoreportages
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!