| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Gedoemd tot Bridezilla?! »

Gedoemd tot Bridezilla?!

Volgens de website www.bridezilla.com (ja die bestaat echt) is iedere vrouw gedoemd ooit een Bridezilla te worden. Je kunt er dus eigenlijk gewoon niets aan doen. Grijp onderstaande argumenten daarom aan ter verdediging, mocht je van Bridezilla-trekjes beticht worden.Redenen die bruiden tegen hun wil omtoveren tot Bridezilla's:
 • Barbie in trouwjurk.
  Als je moeder je op 3-jarige leeftijd niet die perfecte blonde barbiepop met haar smetteloos witte trouwjurkje en sluier in je handen had geduwd, zou je misschien niet zo overtuigd zijn van het feit dat die perfectie de norm is en zou je ook niet al bezig zijn met het plannen van de perfecte bruiloft lang voordat je mister Right überhaupt gevonden had.


 • Je zus die haar zwangerschap mededeelt op jouw verlovingsdiner.
  Daarmee steelt ze jouw moment. Dit moet jij natuurlijk ruimschoots goed zien te maken op de bruiloft!


 • De magere betrokkenheid van de bruidegom.
  'Ja, als hij ook eens wat zou doen, zou ik misschien niet alles zelf hoeven bedenken'. Of het moet zo zijn dat 'een aanzoek doen' betekent dat daarna alle overige verantwoordelijkheid bij de bruid ligt? En zelfs op dat áanzoek heb je kunnen wachten tot je een ons woog. Hoe oneerlijk eigenlijk? Het minste wat je mag verwachten is dan toch dat manlief je helpt met het bevestigen van de organza lintjes en handgeschreven parelmoer kaartjes aan de geurkaarsjes voor de gasten? Of is zelfs dat te veel gevraagd?!


 • Bruiloftleveranciers die proberen al je geld afhandig te maken.
  De vaak kortdurende aanbiedingen, absurde contracten met kleine lettertjes en verborgen kosten van de leverancier (a.k.a. de Witte Maffia), maken dat je gedwongen wordt haastige keuzes te maken en veel meer te spenderen dan je aanvankelijk van plan was. Het is oneerlijk en zou ieder normaal iemand boos maken, maar omdat jij nu eenmaal de bruid bent, krijg jij altijd de schuld. Wie is er nu onredelijk?!


 • Het besef de rest van je leven het bed te delen met dezelfde man.
  O, jullie dachten dat mannen de enigen waren die hier last van hebben??


 • Je vrijgezellenfeest legt het altijd af tegen de mannelijke versie.
  Voor jou wordt het waarschijnlijk servies beschilderen, bonbons maken, of misschien -als je vriendinnen het écht bond willen maken- een themadiner met aansluitend een potje stappen in de plaatselijke disco. En dat terwijl manlief lekker 3 dagen de bloemetjes buiten gaat zetten met zijn maten ergens in een Praagse stripclub. Heb jij daar om gevraagd??


 • Ineens heb je maat 42 in plaats van je normale maatje 38!
  Geen idee wie deze samenzwering begonnen is, maar er is niets erger voor een bruid dan horen dat je jurk twee maten groter besteld moet worden dan je verwacht had. Zeker gezien het feit dat je al twee maanden niets anders eet dan wortels en taaie volkoren crackers. Hoogst irritant, die achterlijke trouwjurkmaten!


 • De media spiegelt je voor hoe de perfecte bruiloft eruit moet zien.
  Je kijkt in de bladen en ziet overal alleen maar ultradunne bruiden met volle boezems en perfect gestylde Italiaans getinte locaties. Hoe kun je in godsnaam aan zo'n ideaalplaatje voldoen zonder compleet gek te worden? Wat vragen ze van je?
Als je het zo bekijkt… zo gek is het dus helemaal niet wanneer je ietsiepietsie doordraaft in het plannen van de belangrijkste dag van je leven! Nu jullie weer!

Gerelateerde specials:
» Ben jij een Bridezilla (in spé)?
» Hoe hou ik mijn Bridezilla-acties binnen de perken
» Hoe (niet) te dealen met een Bridezilla
» Antibride: Bridezilla’s beware!

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!