| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Gespecialiseerde huwelijksreisbureaus »

Gespecialiseerde huwelijksreisbureaus

Wanneer je een bruiloft in het buitenland gaat organiseren, begeef je je op onbekend terrein. Misschien ken je het land redelijk goed, maar wanneer je het hebt over wet- en regelgeving, procedures en leveranciers uit een andere cultuur wordt het toch een heel ander verhaal.

Wanneer je alles zelf gaat regelen, is de kans daarom groot dat je gedurende de voorbereidingen tegen een hoop (onverwachte) problemen of uitdagingen aan loopt. Met meestal vertraging en hogere kosten als gevolg. Dit kun je voorkomen door een gespecialiseerd (reis)bureau in te schakelen.

Zij regelen niet alleen alle formaliteiten, maar nemen desgewenst ook de invulling van de bruiloft van A tot Z voor hun rekening. Deze bureaus werken vaak vanuit Nederland, maar hebben contactpersonen ter plaatse en kennen de bestemming als geen ander. Ook hebben ze ruime ervaring met het plannen van bruiloften. Waar jij dus misschien maanden voor nodig hebt (of wat je misschien zelfs helemaal niet voor elkaar krijgt) heeft zo'n bureau in een mum van tijd geregeld. Het bureau verdient zich daarom van zelf terug! Ze weten de beste adresjes en werken met vaste leveranciers waarmee ze vaak concurrerende afspraken hebben. Je loopt daarom geen risico om te duur uit te zijn.

Ben je er van overtuigd dat je jullie bestemming zelf ook door en door kent en wil je toch liever alles zelf regelen? Dan kan dat natuurlijk altijd, trek er wel genoeg tijd voor uit, reken op een hoop telefoontjes en mailtjes heen en weer en regel bij voorkeur een contactpersoon ter plaatse.

Tip: Moet er ter plaatse veel geregeld worden? Ga dan een aantal weken voor de bruiloft zelf al een paar dagen naar de plaats van bestemming om zoveel mogelijk te regelen (uiteraard minder makkelijk te realiseren wanneer jullie trouwen op een bestemming buiten Europa).

Alle voordelen op een rijtje
Nog niet overtuigd van de toegevoegde waarde van een gespecialiseerd bureau? Hier alle voordelen van nog eens op een rijtje:
  • Het bespaart jullie een hoop tijd (en frustraties)
  • Je bent verzekerd van de beste deals
  • Het scheelt je een hoop (dure) telefoontjes en mailtjes over en weer
  • De bureaus kennen het klappen van de zweep en ze kennen de bestemming door en door
  • Alle formaliteiten worden voor je geregeld
  • De bureaus werken met mensen ter plaatse
  • Je bent verzekerd van professioneel advies
Nu wel?

Hoe werkt zo'n bureau
De meeste bureaus werken alleen op afspraak. Bekijk daarom eerst de websites van een aantal bureaus en maak een afspraak met degene die jullie het meest aanspreekt. In een oriënterend gesprek komen jullie wensen en de mogelijkheden uitgebreid aan bod. Op basis hiervan wordt / worden één of enkele voorstellen gemaakt waaruit jullie kunnen kiezen. Zodra jullie je keuzes gemaakt hebben, kunnen de reserveringen gemaakt worden en kan het bureau al het benodigde papierwerk in orde gaan maken.

Dan zijn jullie klaar om te gaan! Jullie krijgen alle papieren en bescheiden in huis en reizen (samen met jullie gasten) af naar jullie huwelijksbestemming. Ter plaatse worden jullie meestal begeleid door een weddingplanner, die ook al gedurende de voorbereidingen nauw betrokken is geweest bij het plannen van jullie huwelijk. Wanneer jullie weer terug in Nederland zijn, verzorgt het bureau de inschrijving in het Nederlands huwelijksregister, zodat het huwelijk ook hier rechtsgeldig is. Indien gewenst wordt er ook een trouwboekje voor jullie geregeld.Bij wie kunnen we terecht?
Als jullie eenmaal een bestemming gekozen hebben, kun je een bureau inschakelen om jullie te helpen. We hebben er al een aantal voor je op een rijtje gezet. Zit de bestemming van jullie keuze er niet tussen? Zoek dan op internet en je zult bijna altijd een geschikte partij vinden.

Zijn jullie nog niet zeker over de bestemming, maar willen jullie wel al starten met de voorbereidingen van jullie huwelijk? Kies dan voor een bureau dat huwelijken over de hele wereld organiseert. Zij kunnen jullie ook adviseren over de verschillende bestemmingen.

Hieronder vind je een overzicht van een aantal gespecialiseerde bureaus:

Azië
PuriWeddingHolland
Waecicu Tours
Senlia Tours

Cariben
2GoArubaWeddings
Dream Weddings Aruba
Romantic Honeymoon
Trouwen op de Antillen

Frankrijk
Bruiloft in Frankrijk

Griekenland
De Griekse bruiloft
Crete Holidays

Ibiza
Ibiza Eventz
Trouwen Ibiza

Italie
Chic Weddings
Eventi Italiani
De Italiaanse bruiloft
Italian Style
Romantic Italian Weddings
Venice planner

Kroatië
Riviera Weddings

Malta
Dreemz Planners

Spanje
Tarifa Events
Trouwen in Spanje
CostaBoda Andalusië

Zuid-Afrika
Fundisa Weddings

Alle bestemmingen
VakantieXperts West Friesland
ABC Travel
Extravacanza
NBBS
Personal touch travel
Interweddings

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek huwelijksreis

Gerelateerde specials:
» Trouwen in het buitenland, iets voor ons?
» Populaire huwelijksreizen; Europa
» Populaire huwelijksreizen; Cariben, Azie, Afrika
» Populaire huwelijksreizen; Amerika
» Formaliteiten trouwen in het buitenland
» Denk aan....
» De Schipholbruiloft: een uitkomst?
» Het aankomsttasje
» Trouwen op Curaçao
» Trouwen op Bonaire
» Trouwen in Venetië
» Trouwen in Las Vegas
» Trouwen in Gretna Green

Gerelateerde artikelen:
» De bestemming
» Traditie honeymoon
» Populaire bestemmingen huwelijksreis
» De eco-huwelijksreis
» Traditie wittebroodsweken
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!