| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Het buitenland »

Het buitenland

Jullie voelen wel iets voor een bruiloft in het buitenland, maar hebben eigenlijk geen idee wat er bij komt kijken of wat het gaat kosten? Zet het idee daarom niet meteen overboord. Denk er samen goed over na waarom trouwen voor jullie zo belangrijk is en waar jullie bruiloft aan moet voldoen.

Vinden jullie het bijvoorbeeld vooral belangrijk om jullie verbintenis met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen, dan is een bruiloft in het buitenland minder geschikt. Al jullie genodigden moeten immers naar de locatie reizen en met veel gasten wordt dit een grote en kostbare onderneming. Is het aantal gasten voor jullie minder belangrijk? Dan zou je ideale bruiloft in het buitenland wel eens beter haalbaar kunnen zijn dan je misschien denkt!Waarom trouwen in het buitenland?
Er zijn talloze redenen te bedenken waarom stellen willen trouwen in het buitenland. Romantiek en het goede weer zijn veel gehoorde argumenten, maar er zijn er veel meer. Bedenk dat trouwen in het buitenland misschien meer voorbereiding en organisatie vergt, maar je krijgt er een geweldige ervaring voor terug. Dat witgepleisterde kapelletje in Griekenland, die lodge in de Afrikaanse jungle, middenin Central Park of misschien toch met je blote voeten op het strand van Curaçao: laat jullie verbeelding spreken en ga ervoor!

Kosten trouwen in het buitenland
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft een bruiloft in het buitenland niet per se duurder te zijn dan een bruiloft in Nederland. Denk alleen al aan het feit dat je aanzienlijk minder gasten uitnodigt, hierdoor blijft er meer geld over voor andere dingen. Daarnaast spaar je ook de extra kosten uit voor de huwelijksreis, jullie zijn er immers al!

Als je je buitenlandbruiloft goed voorbereidt en organiseert (of laat organiseren) is het zeker haalbaar zonder meteen (tien)duizenden euro's kwijt te zijn. Zorg er wel voor dat jullie een of meerdere betrouwbare contactpersonen ter plaatse hebben, zodat jullie de beste deals kunnen sluiten.

Veel bruidsparen kiezen er voor de reis- en verblijfskosten voor al hun gasten te betalen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Als dit niet binnen het budget valt, kunnen jullie bijvoorbeeld beslissen alleen voor de naaste familie te betalen en verder ieder voor zich te laten betalen. Ben er in dat geval wel op bedacht dat een aantal mensen misschien af zal haken. Maar probeer hier ook begrip voor te hebben, want niet iedereen kan het zich veroorloven vrije dagen op te nemen of de reis zelf te bekostigen.Tot slot, neem in jullie overwegingen mee dat het lastig is om een 'gewone' bruiloft met een buitenlandbruiloft te vergelijken. Dus ook als het om de kosten ervan gaat. Want zelfs als een buitenlandbruiloft meer kost dan een bruiloft in eigen land, krijg je er totaal iets anders voor terug. En dat is ook veel waard. Bij een 'gewone' bruiloft heb je weliswaar een mooie dag om aan terug te denken, maar wanneer je trouwt in het buitenland is dit echt een onvergetelijke belevenis. En niet alleen voor jullie, maar ook voor de gasten, zeker wanneer zij er een (mini)vakantie aan vast plakken.

Gerelateerde specials:
» Thuis trouwen
» Trouwen in de Efteling
» Trouwen op het strand
» Trouwen op het water
» Gespecialiseerde huwelijksreisbureaus
» Formaliteiten trouwen in het buitenland
» Denk aan....
» De Schipholbruiloft: een uitkomst?
» Stiekem trouwen: de oplossing?!

Gerelateerde artikelen:
» De bestemming
» Traditie honeymoon
» Populaire bestemmingen huwelijksreis

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!