| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 7. Het stadhuis als huwelijksfabriek »

7. Het stadhuis als huwelijksfabriek

Over jullie trouwdatum en locatie hebben jullie heel goed nagedacht. Je had eigenlijk maar een paar eisen.

Jullie huwelijk moest:
  • in het voorjaar plaatsvinden

  • op een vrijdag vallen, zodat niemand de dag erna vrij hoeft te nemen

  • tegen de middag voltrokken worden, op het mooist van de dag EN

  • gehouden worden in dat schattige trouwkerkje op de Markt van Valkenswaard.
Helaas waren jullie, zo blijkt op de dag zelf, niet de enigen met dit bescheiden eisenpakket, getuige de arriverende en vertrekkende karavanen van bruidsgezelschappen. Het normaal zo pittoreske kerkje, heeft nu nog het meest weg van een huwelijksfabriek. Terwijl jij en je lief aan komen puffen in jullie originele Thaise tuctuc, moeten jullie bruut op de rem vanwege de enorme koets die pontificaal voor het kerkje geparkeerd staat. En geef de berijder van het voertuig eens ongelijk, het bruidspaar zit tenslotte nog binnen!

Wanneer de koets wegrijdt en jullie tuctuc eindelijk zijn plek voor de kerk in kan nemen, horen jullie om de hoek het volgende ongeduldige gezelschap zich al verzamelen. Onder hen de complete kleuterklas van juffrouw Karen die vandaag, net als jij, de gelukkige is. Je zou je er bijna niet meer speciaal van gaan voelen..

Moraal van dit verhaal:

Wanneer jullie op een populaire dag, op een nog populairdere locatie willen trouwen, houd er dan rekening mee dat jullie niet de enigen zijn. Jullie ceremonie is nog niet voorbij, of het volgende gezelschap staat al weer popelend te wachten. Het doet totaal geen goed aan het idee dat jullie dag speciaal is.

Willen jullie dit voorkomen? Trouw dan op een minder voor de hand liggende dag en/of locatie of check bij de gemeente hoeveel tijd er tussen twee huwelijken zit. Vinden jullie de planning te strak, dan kunnen jullie altijd nog voor een andere optie kiezen.

Gerelateerde artikelen:
» Gemeente en trouwlocatie bepalen

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen


» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!