| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Hoe betrek ik mijn eigen kinderen in de bruiloft? »

Hoe betrek ik mijn eigen kinderen in de bruiloft?

Wanneer jullie zelf al kinderen of bijvoorbeeld petekinderen hebben, is het leuk om ze te betrekken bij het huwelijk. Niet alleen in de voorbereidingen, maar vooral ook op de dag zelf. Het maakt jullie bruiloft extra persoonlijk en speciaal en de kinderen zullen zich echt onderdeel van jullie bruiloft voelen. In dit artikel vind je een aantal suggesties hoe je dit kunt doen:

Invulling dag
Laat de kinderen meedenken over de invulling van de dag. Waarschijnlijk hebben zij vast wel ideeën over hoe de ideale bruiloft er uit zou zien. Wat vinden ze bijvoorbeeld mooie locaties? Wat voor taart zouden ze willen? Wat voor uitnodigingen vinden ze mooi? Wat voor muziek wordt er gedraaid? Hoe ziet de aankleding er uit en wat wordt er geregeld speciaal voor de kinderen? Vraag je kinderen naar hun ideeën, neem ze serieus en laat ze helpen met de verschillende voorbereidingsactiviteiten.

Kleding
Laat je kinderen hun eigen bruidskinderkleding uitkiezen. Natuurlijk moeten jullie qua kleding samen wel een mooi geheel vormen, maar kinderen hebben graag inspraak over wat zij dragen. Als de kinderen al wat ouder zijn, kunnen zij natuurlijk prima zelf een outfit bij elkaar zoeken. Bij kleinere kinderen is het aan te raden de kleding samen uit te zoeken.

Het jawoord
Vraag aan de trouwambtenaar of hij of zij de kinderen in de toespraak en/of het jawoord te betrekken. ertel over de relatie tussen jullie en de kinderen en wat ze voor jullie betekenen. Een mooie en persoonlijke manier is ook om bij het afleggen van de trouwgeloftes, op te nemen dat jullie goed voor de kinderen zullen zorgen en dat ze belangrijk onderdeel zijn van jullie huwelijk. Zeker wanneer je te maken hebt met kinderen uit eerdere relaties of huwelijken is dit een mooi gebaar.

Lees ook de special 'de persoonlijke huwelijksceremonie' over hoe je kinderen kunt betrekken in de ceremonie.

Voordracht
Een andere manier om de ceremonie te verpersoonlijken is om de kinderen een stukje, gedichtje, stukje muziek of liedje voor te laten dragen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld iets moois schrijven over hun relatie met jullie en wat jullie huwelijk voor hen betekent. Waarschijnlijk zullen de kinderen het een hele eer vinden wanneer je ze hier voor vraagt. Houd er wel rekening mee dat het best spannend is om in het openbaar te spreken, het is daarom misschien minder geschikt voor verlegen of erg jonge kinderen.

Tip: Willen je kinderen best iets schrijven, maar durven ze dit niet voor te dragen tijdens de bruiloft? Misschien is de tekst dan geschikt voor de uitnodiging. Een persoonlijk gedichtje of tekstje op de uitnodiging is altijd leuk!

Taken op de dag zelf
Geef je kinderen op de dag zelf belangrijke taken, waardoor ze verantwoordelijkheid dragen voor het verloop van de dag. Laat ze bijvoorbeeld de ringen dragen, de gasten welkom heten, het receptieboek beheren, de huwelijksbedankjes uitdelen, activiteiten voor de overige kinderen leiden en ga zo maar door.

Gerelateerde specials:
» De 10 geboden voor een bruiloft met kinderen
» Bruidskinderen
» 'Ik wil GEEN kinderen op mijn bruiloft'
» De dierbaren

Gerelateerde artikelen:
» Haarbandjes voor bruidskinderen

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!