| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Hoe hou ik mijn Bridezilla-acties binnen de perken »

Hoe hou ik mijn Bridezilla-acties binnen de perken

Bang om ook in een Bridezilla te transformeren? Met de onderstaande tips hou je het hoofd koel:


 • Ontwikkel een dankbare houding en sta open voor suggesties.
  Doe dat vanaf NU en je zult zien dat anderen bereid zijn meer voor je te doen als je laat zien dat je ze waardeert.

 • Praat niet alleen maar over de bruiloft.
  Realiseer dat de mensen om je heen níet gaan trouwen en dat, hoewel ze natuurlijk erg blij voor je zijn, zij ook nog steeds een leven hebben
  (net zoals jij overigens).

 • Blijf beleefd.
  Ga niet à la legercommandant orders of bevelen uitdelen, maar vraag netjes om wat je wilt. Vergeet ook niet om mensen te bedanken wanneer ze iets voor je gedaan hebben.

 • Heb vertrouwen.
  Zijn al je leveranciers bekend? Maak dan een checklist en verspil vervolgens niet teveel tijd door iedereen te gaan controleren. Als je ruim van tevoren goede afspraken met je leveranciers hebt gemaakt, is er geen enkele reden om in de stress te schieten. Zij hebben eerder met dat bijltje gehakt dus heb vertrouwen!

 • Schiet niet te snel in de stress en leer hoe te ontspannen.
  Van stress is nog nooit iemand beter geworden en je bruiloft wordt er al helemaal niet beter van. Realiseer je dat de perfecte bruiloft sowieso niet bestaat. Als je hier vrede mee hebt, zul je al een stuk relaxter zijn. Leer daarnaast hoe je je in deze drukke periode kunt ontspannen. Misschien is mediteren wel iets voor jou? Of een paar flinke Yogasessies? Niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen!

 • Verwacht geen onredelijke dingen van mensen.
  Hebben jullie bijvoorbeeld een kleiner budget? Plan dan niet jouw gedroomde over-the-top bruiloft om vervolgens te verwachten dat de gasten hier voor betalen (door grote financiële bijdragen te vragen of gasten hun eigen eten te betalen). Dan maar iets minder spectaculair, mét behoud van vrienden.
Misschien dat je zelfs wel lol kunt beleven aan het plannen van je bruiloft als je bovenstaande tips gebruikt! En tot slot misschien nog enige geruststelling, zo erg als bij LA Bridezilla in onderstaand filmpje zal het bij ons nuchtere Hollandse vrouwen gelukkig nooit worden:
Gerelateerde specials:
» Ben jij een Bridezilla (in spé)?
» Gedoemd tot Bridezilla?!
» Hoe (niet) te dealen met een Bridezilla
» Antibride: Bridezilla’s beware!

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!