| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 




home » alles over trouwen » specials » Hoe (niet) te dealen met een Bridezilla »

Hoe (niet) te dealen met een Bridezilla

Heeft een vriendin of familielid van jou zich ontpopt tot een ware Bridezilla? Dan is dit artikel voor jou!

Vooropgesteld dat een Bridezilla gelukkig altijd maar tijdelijk Bridezilla is, kan het voor de omgeving van de bruid in kwestie knap lastig zijn om met haar te dealen gedurende de voorbereidingsperiode.

De Bridezilla streeft naar perfectie, dat is haar drive. Daarom schreeuwt ze en verwacht ze dat iedereen in haar omgeving alles opzij zet om haar te assisteren bij het bereiken van haar perfecte bruiloft.

Ze verliest haar vermogen om helder te zien. Zo vergeet ze bijvoorbeeld dat winkeliers het ook wel eens druk hebben, of dat familie en vrienden een eigen leven hebben en dat een dag toch nog steeds maar 24 uur heeft. Een vrouw middenin het proces van weddingplanning kan een tikkeltje irrationeel of egoïstisch worden. Wij geven je een aantal tips om hiermee te dealen:
  • Wees de verstandige en reageer koel op elke gemene uitspatting van Bridezilla. Incasseer, tel tot tien en besef dat ze het waarschijnlijk écht niet zo bedoeld.


  • Behandel haar als de prinses die ze wil zijn (als je hiertoe in staat bent). Wees lief voor haar en begin zo veel en zo vaak mogelijk over de bruiloft. Vertel haar ook nog regelmatig (subtiel) dat ze er nog nooit zo goed heeft uitgezien en ze zal stralen!


  • Vorm een pact met de andere betrokkenen bij Bridezilla. Roddel er samen lekker op los en lach om jullie (tijdelijke) frustraties. Zo’n uitlaatklep werkt altijd! Zorg er wel voor dat Bridezilla er niet achter komt, want dan heb je pas echt een probleem.


  • Als ze echt te ver gaat, vertel haar dat dan gewoon! Zeg haar dat je best snapt dat ze gestresst is vanwege het huwelijk in aantocht, maar dat ze nu toch echt te ver gaat. Bereid je dan wel voor op enige ruzie, maar goed, hopelijk is het dat waard.


  • Mocht dit allemaal nog niet helpen, zit er nog maar één ding op: ontwijk haar zo veel mogelijk, zodat je niet met haar hoeft te dealen.
De strekking van het verhaal is, dat de normaal zo leuke persoon gewoon even tijdelijk uitgeschakeld is. Als je daar begrip voor hebt, ben je al een heel eind. Na de bruiloft zul je merken dat je binnen no-time weer te maken hebt met de geweldige persoon op wie je altijd zo gek was! En nu maar wachten op de volgende Bridezilla... Jijzelf misschien?

Gerelateerde specials:
» Ben jij een Bridezilla (in spé)?
» Hoe hou ik mijn Bridezilla-acties binnen de perken
» Gedoemd tot Bridezilla?!
» Antibride: Bridezilla’s beware!

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!