| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 'Ik wil GEEN kinderen op mijn bruiloft' »

'Ik wil GEEN kinderen op mijn bruiloft'

Het kan natuurlijk zijn dat je helemaal niet zit te wachten op kinderen op je bruiloft. Want laten we wel wezen, een diner of feest zonder kinderen geeft natuurlijk een totaal andere sfeer en het is je goed recht om hier meer voor te voelen. Daarnaast scheelt het natuurlijk een hoop extra voorbereiding en kosten.

Bedenk wel dat er zonder kinderen nog steeds een aantal factoren zijn die je perfecte feest kunnen verstoren: je tante die weer net iets té teut is, je oom die de serveersters stiekem in hun billen knijpt of je neef die met zijn Michael Jackson act iedereen van de dansvloer jaagt. Tja, kleinigheidjes blijf je houden en dat is misschien nou juist wel de charme van bruiloften??

Mocht je na deze opmerking je bruiloft tóch liever kinderloos beleven, hebben we een aantal tips over hoe je dit het beste kunt brengen naar de gasten:

  • Regel niets speciaals voor kinderen en laat dit ook duidelijk doorschemeren aan de gasten. Grote kans dat de gasten oppas zullen regelen voor hun kroost, omdat ze anders de bui al zien hangen dat ze zelf de hele bruiloft achter de kinderen aan moeten.


  • Ben formeel in je uitnodiging en adressering. Door te adresseren met 'De heer en mevrouw initiaal, achternaam' en in de uitnodiging de 'u-vorm' te gebruiken zul je waarschijnlijk het enthousiasme temperen om met het hele gezin te komen. Zet ook RSVP op de uitnodiging. Gasten die ondanks de tekens die op het tegenovergesteldel aansturen, nog steeds overwegen om hun kinderen mee te nemen, kan je in een RSVP-telefoontje waarschijnlijk makkelijk van het idee afpraten.

    Iets in de trant van: 'Natuurlijk is Bartje ook welkom! Maar hij zal zich waarschijnlijk wel dood vervelen. Er komen namelijk bijna geen andere kinderen en er is ook geen entertainment of speelgoed of zo. Op het menu staat wel kreeft en lamsbout in rode portsaus. O ja, en hij moet natuurlijk wel een uur stil kunnen zijn voor de speeches, maar hartstikke leuk als je hem meeneemt'. Grote kans dat de ouders zelf op het idee komen de kroost thuis te laten.


  • Ga voor een officiële dresscode, bijvoorbeeld tenue de ville. Wanneer er een officiële, chique dresscode geldt, zullen veel mensen het al laten om hun kinderen mee te nemen. Ze zullen waarschijnlijk weinig zin hebben om een smoking aan te schaffen voor hun kleine zoontje van 5.


  • Geef het feest op een locatie met een beperkte capaciteit. Wanneer je het huwelijksfeest bijvoorbeeld op een kleinere boot geeft, heb je een uiterst legitieme reden waarom de kinderen helaas niet mee kunnen. Er is simpelweg geen plaats, om nog maar niet te spreken van de veiligheidsrisico’s die kleine kinderen op een boot met zich meebrengen. Vermeld het in dit geval wel op de uitnodiging.
Gerelateerde specials:
» De 10 geboden voor een bruiloft met kinderen
» Hoe betrek ik mijn eigen kinderen in de bruiloft?
» Bruidskinderen

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!