| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » In het ouderlijk huis slapen »

In het ouderlijk huis slapen

We kennen allemaal de traditie: de bruid slaapt de avond voor haar huwelijk bij haar ouders. Maar waar komt deze traditie vandaan? En hoe kun je dit op een praktische manier organiseren? Je leest het hier!

Traditie
Volgens de traditie haalt de bruidegom zijn bruid de ochtend van het huwelijk op bij haar ouderlijk huis en overhandigt haar het (verrassings)bruidsboeket. Vroeger was dit ook niet meer dan logisch, de bruid woonde in veruit de meeste gevallen immers nog gewoon thuis. Tegenwoordig is dit zelden meer het geval, bijna alle stellen wonen eerst samen voordat zij gaan trouwen.


Het bij het ouderlijk huis ophalen van de bruid is een traditie die desalniettemin nog veel gevolgd wordt. Veel stellen vinden het een leuke, symbolische traditie en daarnaast is het handig omdat de bruidegom de bruid voor het huwelijk eigenlijk nog niet mag zien in haar jurk. Dit zou ongeluk brengen.

Logistieke mogelijkheden
Wanneer jullie het ook volgens het boekje willen doen, zou de bruid de nacht voor het huwelijk al in haar ouderlijk huis kunnen gaan slapen. Maar de bruid kan er ook voor kiezen pas 's ochtends naar haar ouderlijk huis te gaan. Of lekker onconventioneel: de bruidegom gaat in zijn ouderlijk huis slapen en haalt zijn bruid de volgende ochtend thuis op.

Om de traditie van het thuis ophalen extra feestelijk te maken, kunnen jullie ook besluiten om alle daggasten thuis of bij het ouderlijk huis te laten verzamelen.

Tip: Het thuis ophalen van de bruid is een moment dat absoluut door de fotograaf vastgelegd moet worden. Neem er daarom even de tijd voor.

Tip: Versier de entree van het ouderlijk huis voor een extra feestelijke sfeer. Lees meer hierover op de pagina decoratie en aankleding.

Gerelateerde specials:
» Laatste voorbereidingsactiviteiten
» Wat wordt er van mij verwacht als moeder?
» Wat wordt er van mij verwacht als vader?

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!