| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Lowbudget valkuilen »

Lowbudget valkuilen

Kostenbewust bezig zijn en bezuinigen waar mogelijk, is natuurlijk prima. Maar voorkom dat je gaat bezuinigen op de verkeerde dingen. Met 'de verkeerde dingen', bedoelen we zaken waardoor je bruiloft goedkoop of amateuristisch kan worden. Denk aan een sfeerloze grauwe locatie, een slechte B-muzikant die wat loopt te jengelen op zijn gitaar of een fotograaf die maar wat doet. En je krijgt geen herkansing, dat is een ding dat zeker is. Bezuinig daarom niet teveel op onderstaande zaken:

Feestlocatie
Sfeer is enorm belangrijk op een bruiloft. En de feestlocatie is van grote invloed op de sfeer. Je kunt je voorstellen dat een scoutingzaal een andere ambiance heeft dan bijvoorbeeld een gezellig restaurant. En nu willen we zeker niet verkondigen dat je maar meteen een kasteel af moet huren, maar doe niet teveel concessies als het op de locatie aankomt. Ga niet per definitie voor het goedkoopste dat jullie kunnen vinden, hier krijg je absoluut spijt van.


Bezoek een aantal locaties die jullie leuk lijken en kijk waar je de beste prijsafspraken kunt maken. Wat voor mogelijkheden biedt de locatie bijvoorbeeld als het over de drank gaat? Kunnen jullie zelf de catering verzorgen of moet je alles bij de locatie afnemen? En wat is er mogelijk op het gebied van hapjes? Ga de onderhandeling maar aan en kies uiteindelijk voor de locatie die jullie de beste deal biedt.

Muziek
Muziek kan een feest maken of breken. De juiste muziek brengt de gasten in de juiste stemming, waardoor het feest losbarst. Het tegenovergestelde is ook waar: een dj met slechte, krakende apparatuur of nummers die niet aanslaan bij de gasten, kan funest zijn voor de stemming op een feest. Evenals een band met een zanger die vals als een kraai zingt of geluid produceert dat veel te zacht of juist hard is. Oké, het kost dan misschien niet veel, maar je krijgt er ook weinig voor terug.

Spendeer daarom liever wat geld aan een leuke en solide dj, dan dat je spectaculair uit wil pakken met bijvoorbeeld live muziek. Het is namelijk bijna niet mogelijk om met een klein budget kwalitatief goede bands, zangers of muzikanten in te huren. Voor de beeldvorming: Een beetje band kost al gauw zo’n €1250. Heb je wel een leuke band weten te vinden die binnen het budget past? Luister dan altijd ruim van tevoren naar een optreden van de band, zodat je weet wat je in huis haalt.

Trouwjurk
Een trouwjurk hoeft echt geen duizenden euro’s te kosten, maar je hoeft natuurlijk ook niet in een vodje van een paar tientjes voor het altaar te verschijnen. Het is nog altijd jóuw grote dag en op deze dag mag jij je absoluut het stralende, mooie middelpunt voelen. En zonder jurk waar jij je helemaal mooi en happy in voelt, wordt dat nu eenmaal erg lastig. Reserveer daarom toch redelijk wat van het huwelijksbudget voor je trouwjurk, zodat je je op en top bruid kunt voelen.

Vraag in de bruidsmodezaak naar collecties van voorgaande jaren of naar monstermodellen (deze zijn vaak goedkoper). Natuurlijk zou je ook een mooie tweedehandse jurk kunnen kopen, bijvoorbeeld via Marktplaats. Of ga eens kijken bij een modezaak die chique cocktailjurken in de collectie heeft. Dit zijn vaak ook prachtige jurken, maar kosten aanzienlijk minder dan ‘echte’ trouwjurken. Een laatste optie is om je jurk te huren, zo kan je op die ene grote dag toch een hele speciale jurk dragen zonder meteen een fortuin kwijt te zijn. Lees over dit onderwerp ook de pagina bruidsmode.

Fotograaf
Het inschakelen van een professionele huwelijksfotograaf kost een hoop geld, maar geloof ons, dat is het absoluut waard. Een huwelijksfotograaf weet precies welke momenten hij vast moet leggen, kent de mooie fotolocaties in de buurt, weet als geen ander hoe hij de jurk het mooiste uit laat komen op de foto, weet om te gaan met verschillende weersomstandigheden en last-but-not-least, hij weet jullie op je gemak te stellen, met als resultaat mooie en ontspannen foto's.


Daarnaast is hij ook technisch capabel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een hobbyfotograaf, die misschien leuke foto’s kan maken, maar eigenlijk weinig verstand heeft van fotograferen. Met name op dagen dat het weer slecht is of de zon te fel schijnt gaan de amateur-fotografen volledig de mist in, terwijl dat voor de vakfotograaf geen enkel probleem hoeft te zijn door zijn ervaring en professionele apparatuur.

Er zit absoluut een hoop verschil in de tarieven van huwelijksfotografen, meerdere fotografen vragen om offertes loont daarom zeker de moeite. Vind je de prijzen nog te hoog? Overweeg dan om een professionele fotograaf alleen voor een klein gedeelte van de dag in te huren (bijvoorbeeld voor de buitenfoto's en gedurende het officiële gedeelte van de dag) en de rest te laten fotograferen door familieleden of vrienden. Lees ook de pagina fotoreportage over dit onderwerp.

Trouwringen
Een trouwring draag je als het goed is voor het leven. Je kijkt er dus iedere dag tegen aan. En dan is het op zijn minst toch wel prettig als je tegen iets moois aankijkt! Dat wil overigens helemaal niet zeggen dat je meteen trouwringen van honderden euro’s aan moet schaffen, maar koop wel iets dat je écht mooi vindt en kijk niet op een paar tientjes. De kans dat je daar achteraf spijt van krijgt is namelijk erg groot en dat zou toch jammer zijn. En is goud te duur? Er worden ook hele mooie en kwalitatief goede zilveren of stalen ringen gemaakt, misschien een optie? Lees hierover ook de pagina trouwringen en sieraden.

Gerelateerde specials:
» Besparingstips voor jullie bruiloft
» Besparen op de verkeerde dingen
» Do It Yourself!
» Do It Yourself, 5 do's en 5 dont's

Gerelateerde artikelen:
» Bruidsfotograaf: een vakman
» Muziek op het huwelijksfeest

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!