| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 10. Mislukte beoogde familieverzoeningen »

10. Mislukte beoogde familieverzoeningen

Je hebt het helemaal uitgedacht. Jouw bruiloft zal je vader en zijn broer, met wie hij al zes jaar geen contact meer heeft, weer herenigen. Iedereen zal zo in de feeststemming zijn, dat het de perfecte gelegenheid is voor een verzoening.

Daarnaast zal de bruiloft maar weer eens onderstrepen hoe belangrijk familiebanden eigenlijk zijn. Eigenlijk kan het niet mis gaan. En waar ging die ruzie destijds nou helemaal over? Eigenlijk weet je het ook niet meer precies, het was iets met een geleende caravan en een ongelukje ofzo, nou ja, eigenlijk helemaal niets dus.

En je weet hoe koppig de mannen van je vaders kant kunnen zijn, dus ze zullen je alleen maar dankbaar zijn voor het feit dat jij de moeite doet ze weer te herenigen. Je ziet het al helemaal voor je, de hele familie compleet met kerst. En je tante en nichtjes zullen er dan ook weer gewoon bij zijn. Wat een mooi vooruitzicht!

In eerste instantie lijkt je verzoeningsplan gesmeerd te verlopen. Je vader is – op jouw verzoek- samen met jou naar je oom gelopen voor een kleine informeel praatje op de receptie. Felicitaties worden uitgewisseld en je voelt de vijandigheid smelten.

Het gaat alleen mis op het moment dat je ze alleen laat, want binnen no time zijn de twee weer verwikkeld in een ‘welles-nietes-spelletje’ waar geen eind aan lijkt te komen. De discussie mondt uit in een ordinaire scheldpartij, waarbij de gemoederen ongekend hoog oplopen. Andere familieleden moeten er aan te pas komen om de boel te sussen. Wat een kinderachtige mannen. Begrijpen ze nu echt niet hoe belangrijk dit voor JOU was?!

Moraal van dit verhaal:

Verwacht niet dat je wonderen kunt verrichten op je bruiloft, zeker niet als het op familieverzoeningen aankomt. Jij drijft weliswaar op een roze wolk van geluk, waarin alleen maar ruimte is voor positiviteit en vergevingsgezindheid, maar dat wil niet zeggen dat je familieleden ook in dit gevoel mee kunnen gaan. De bruiloft zal voor hen niet direct een reden zijn om al hun wrok jegens elkaar aan de kant te zetten.

Meestal zit het toch dieper dan dat. En waarschijnlijk is het voor hen al heel wat om tegelijkertijd in dezelfde ruimte te zijn. En dat doen ze ook graag voor JOU, maar meer moet je dan ook niet van ze verwachten. Dat ze zich netjes gedragen is al heel wat. Laat verzoeningen daarom aan de familieleden zelf over. En wie weet is jouw bruiloft wél de uitgelezen gelegenheid voor een eerste stap in de goede richting, maar dan is het wel hun eigen initiatief. Lees over familieproblemen ook de special gescheiden ouders op de bruiloft.

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen
» Communicatie is het sleutelwoord
» Mogelijke tegenwerpingen van je ouders
» Voorzorgsmaatregelen met gescheiden ouders
» Stiekem trouwen: de oplossing?!

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!