| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Mogelijke bruiloft-thema’s »

Mogelijke bruiloft-thema’s

Voel jullie compleet vrij in het thema dat jullie kiezen voor de bruiloft, maar ga wel voor iets dat bij jullie past. Niet alleen bij jullie als persoon, maar ook bij jullie lifestyle.

Kies bijvoorbeeld niet voor een Zuid-Amerikaanse salsabruiloft, als jullie helemaal niet van dansen houden. En kies ook niet voor een après-ski feest als jullie meer van het type 'lekker uit eten en naar de film' zijn. Enfin, de strekking moge duidelijk zijn. Je hoeft natuurlijk ook niet voor een uitgesproken thema te kiezen, een meer neutraal thema, zoals bijvoorbeeld een zwart-witte bruiloft, is ook erg leuk.

Probeer bij de keuze voor een bepaald thema ook enigszins rekening te houden met de gasten. Natuurlijk is het jullie dag en jullie feest, maar het zou ook fijn zijn als alle gasten zich comfortabel en prettig voelen bij het gekozen thema. Oma in een leren broek op een motorfeest met brullende gitaren is daarom misschien niet zo’n goed idee, de strekking moge wederom duidelijk zijn!Nu zijn de voorbeelden die we hierboven aanhalen misschien wat extreem, want de meeste thema’s kun je juist op een hele subtiele manier in de bruiloft verwerken. In dat geval geeft een thema je bruiloft eenheid, klasse en uitstraling.

We hebben ter inspiratie een aantal mogelijke thema’s voor je op een rijtje gezet:

Kleuren(combinaties)
Ben je helemaal weg van een bepaalde kleur of kleurencombinatie? Waarom laat je deze dan niet de leidraad vormen in de styling van je bruiloft? Zorg voor uitnodigingen, decoraties, bloemen, taart en cocktails in dezelfde kleuren. Vergeet ook niet een dresscode op de uitnodiging te vermelden. Het geeft een enorm mooi effect wanneer alle gasten in dezelfde kleur kleding op jullie bruiloft verschijnen.
Veel voorkomende kleurenthema's: Compleet witte bruiloft, zwart-witte bruiloft, rode bruiloft, rood-witte bruiloft, roze bruiloft, lime bruiloft en blauwe bruiloft.

Motieven
Vind je alleen een kleur niet apart genoeg? Overweeg dan eens om voor een bepaald motief te kiezen. Denk aan strepen, stippen, ruiten, bloemen, hartjes etc. Laat het motief in zoveel mogelijk onderdelen terugkomen, van de tafelkleden tot de huwelijksbedankjes. We hebben het al gezegd, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Hobby / passie / sport / werk
Hebben jullie een gezamenlijke hobby of passie? Wat maakt jullie bruiloft dan persoonlijker dan deze als thema voor de dag te kiezen? Houden jullie bijvoorbeeld allebei erg van films, dan zou het thema 'Hollywood Films' goed passen of zijn jullie allebei helemaal gek van Italië? Waarom dan geen Italiaanse bruiloft. Of misschien zijn jullie allebei golffanaten? Dan zou een bruiloft op de golfclub inclusief golfclinic voor de gasten perfect zijn. Alles kan!

Een andere manier om jullie bruiloft persoonlijk maken, is door elementen van jullie samen terug te laten komen. Was een van jullie eerste dates bijvoorbeeld een picknick? Waarom houden jullie de receptie dan niet in het park waar die picknick plaatsvond? Kleed de locatie aan met leuke foto's van jullie zelf, vanaf het begin van jullie relatie tot aan nu. Of laat leuke foto’s van jullie afdrukken op de menukaartjes.

Misschien hebben jullie een leuk gebruik samen? Schrijven jullie bijvoorbeeld regelmatig leuke lieve post-it's voor elkaar? (we noemen maar iets). Laat dit dan op de een of andere manier terug komen op jullie bruiloft. Maak je huwelijksuitnodigingen bijvoorbeeld met een post-it afbeelding en kleed de locatie aan met post-it's met daarop leuke boodschappen. Schrijf het verhaal erachter op en laat dit drukken op bijvoorbeeld de menukaartjes, zodat het voor alle gasten duidelijk is waarom het op jullie van toepassing is. Origineel en persoonlijk!

Tijdperk
Een andere leuke inspiratiebron voor thema's zijn de verschillende tijdperken uit de geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft in Victoriaanse stijl of wat dacht je van een Romeinse bruiloft? Andere tijdperken waar je je bruiloft omheen kunt plannen zijn de 30-er jaren (Charleston), de 50-er jaren (Rock 'n Roll), de 60-er jaren (Hippie), de 70-er jaren (Disco) en de 80-er jaren (Punk en pop). Wanneer je voor een bepaald tijdperk gaat, vergeet dan ook niet om je kleding en de muziek op de bruiloft er op af te stemmen.Land
Laat je inspireren door je lievelingsland. Is Spanje jullie favoriete vakantieland? Dan zou een Spaanse bruiloft inclusief paella en gitaarmuziek met flamencodanseressen iets voor jullie kunnen zijn. Andere voorbeelden zijn een Oriëntaalse bruiloft, een U.S.-style wedding of een Italiaanse bruiloft. Je zult zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn wanneer je je verdiept in het land van jullie keuze.

Seizoen
De meeste stellen trouwen in de lente en de zomer. Deze seizoenen lenen zich perfect voor een themabruiloft. Niet alleen qua kleuren, maar ook qua bloemsoorten, muzieksoorten en gerechten. Voor de herfst en de winter geldt eigenlijk hetzelfde. Denk aan een bruiloft met rood en bruin tinten en dennenappels in de herfst en sneeuw, ijs en knapperende haardvuren in de winter.

Muziek / film
Hebben jullie een uitgesproken smaak als het over muziek gaat? Of hebben jullie een lievelingsfilm of serie? Overweeg dan om deze als thema te nemen. Ga bijvoorbeeld voor een bruiloft in Rock 'n Roll stijl of kies juist voor een bruiloft met klassieke muziek, inclusief strijkorkest en pianist. En is The Godfather jullie favoriete film? Maak er dan een maffiawedding van! Of wat dacht je van een Harry Potter bruiloft? Inclusief tovenaars en heksen. Vergeet dan uiteraard de dresscode niet.

Natuur
De natuur leent zich perfect voor bruiloftthema’s. Denk aan een strandbruiloft, of een bloemenbruiloft. Je zou ook bepaalde dieren als thema kunnen nemen. Een erg mooi thema vinden wij de vlinderbruiloft. Erg subtiel met een mooie symboliek, aangezien vlinders voor transformatie staan.

Feestdagen
Wanneer jullie trouwdatum op of dichtbij een feestdag valt, ligt het voor de hand dat je de feestdag als thema neemt. Denk aan een kerstbruiloft, een Valentijnsbruiloft, een Halloweenbruiloft of een Paasbruiloft. Bijkomende voordelen zijn dat de gasten waarschijnlijk op voorhand al in de juiste stemming zijn en dat de decoratie op de feestlocatie vaak al verzorgd is, dit scheelt weer in de kosten.

Tip: Trouwen jullie rond de kerstdagen? Grote kans dat jullie feestlocatie erg mooi versierd is! Dit scheelt aanzienlijk in de decoratiekosten. Daarnaast zullen het gemeentehuis en eventueel de kerk ook helemaal in kerstsferen gehuld zijn. Een mooi totaalplaatje dus!

Sprookjes
Houden jullie van romantiek en hebben jullie een levendige fantasie? Dan past een sprookjesthema misschien wel bij jullie! Denk aan sprookjes als Assepoester of Doornroosje en laat je hierdoor inspireren. Je zou ook voor een Disney bruiloft kunnen kiezen. Vinden jullie dat net iets té, dan is een Romeo & Julia of Shakespeare thema misschien iets voor jullie. Kies bij een sprookjesthema voor een romantische locatie, bijvoorbeeld een kasteel en vergeet niet om een stukje romantische poëzie in de uitnodiging te verwerken.

Tip: Een sprookjesthema is erg leuk wanneer er veel kinderen op de bruiloft komen. Je zou het kinderentertainment en de kindertraktaties dan ook geheel in stijl kunnen verzorgen.

Als jullie eenmaal een thema gekozen hebben en een visie hebben van hoe jullie bruiloft er uit zal gaan zien, kan je beginnen met inventariseren wat je precies nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken. Wanneer je hier een duidelijk beeld van hebt, kun je hierover ook duidelijker communiceren met de leveranciers zoals de cateraar, banketbakker en de partyverhuurder. Dit zal je uiteindelijk een hoop tijd en geld schelen.

Gerelateerde specials:
» Waarom een themabruiloft?
» Welke aspecten verwerken in het thema?
» Themabruiloft: de kleuren bruiloft
» Themabruiloft: de motieven bruiloft
» Themabruiloft: de nigeriaanse bruiloft
» Themabruiloft: de lente bruiloft
» Themabruiloft: de vlinder bruiloft
» Themabruiloft: de sprookjes bruiloft
» Themabruiloft: de vintage bruiloft
» De must-haves en must-do's voor 2009

Gerelateerde artikelen:
» Veel gebruikte bloemsoorten
» Decoratie locatie(s)

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!