| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Originele alternatieven receptieboek »

Originele alternatieven receptieboek

Laat je door dit artikel inspireren om een leuk alternatief te bedenken voor het traditionele receptieboek!

De videozuil
Erg populair tegenwoordig is een mobiele videozuil op je bruiloft. Er zijn een aantal bedrijven in Nederland waar je deze zuilen kunt huren. Ze werken erg gemakkelijk, met 1 druk op de knop begint de camera te lopen en met nog een druk beëindig je de opname.

Omdat er niemand achter de camera staat, zullen mensen makkelijker en zonder gêne een persoonlijke boodschap voor jullie inspreken. In het begin zullen gasten misschien een beetje de kat uit de boom kijken, maar naarmate de avond vordert (en de meeste gasten niet meer in opperste staat van nuchterheid verkeren) zullen de boodschappen steeds losser en spontaner worden.

Na afloop van jullie bruiloft worden alle videoboodschappen op DVD gebrand en thuisgestuurd. Een onbetaalbare herinnering die jullie nog vaak terug zullen kijken en waar jullie waarschijnlijk keer op keer smakelijk om moeten lachen!Tip: Kiezen jullie voor een videozuil als alternatief voor het receptieboek? Laat de ceremoniemeester het gebruik ervan dan enigszins regisseren, als je het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk gasten een boodschap achterlaten. Daarnaast voorkom je ook dat er bijvoorbeeld 20 boodschappen van je lollige zatte neefje op staan, of dat de videozuil op het herentoilet belandt (het zal maar gebeuren).

Tip: Geen budget voor een videozuil? Vraag dan of een bekende de persoonlijke boodschappen van gasten wil filmen. Misschien hebben sommige gasten dan wat meer cameravrees, maar het resultaat is nog steeds een onbetaalbaar videogastenboek.

Tip: Gebruik een poppenkast als decor voor het videodagboek! Op de poppenkast kun je jullie trouwdatum (laten) zetten. Het is een hartstikke leuk gezicht als alle gasten achter de poppenkast gaan zitten en hun boodschap inspreken nadat ze het gordijntje open hebben geschoven.

Foto's
In plaats van videoboodschappen kun je er ook voor kiezen een leuke foto van alle gasten te maken. Een foto zegt soms meer dan 100 woorden en het is de kunst iedereen op de foto te krijgen zoals hij of zij is. Spontaan, gek, serieus, lief, ingetogen, een tikkeltje extravagant: laat dat maar aan de gasten over.
Richt een apart hoekje op de feestlocatie in als 'fotostudio' en laat de fotograaf instructies geven zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en je leuke, foto's krijgt.

Achteraf kun je een fotoboek laten maken van alle gastenfoto's met daarbij de namen van iedereen. Een leuke blijvende herinnering.

Kalender
Een ander alternatief voor het receptieboek is het laten invullen van een kalender. Iedereen hoeft dan alleen zijn verjaardag in te vullen op de kalender die klaar ligt. Het is makkelijk, goedkoop en snel.
En je hebt meteen een overzicht van alle verjaardagen!

Je kunt tegenwoordig overal persoonlijke kalenders met foto’s laten maken, maar je kunt natuurlijk ook voor een leuke standaard kalender kiezen, eventueel met ruimte voor persoonlijke boodschappen.


Schilderij of toiletdeur
In plaats van een boek kun je ook kiezen voor iets dat veel meer in het oog springt en uiteindelijk een prominente plek in jullie huis zal krijgen. Denk aan een groot canvas doek waarop alle gasten iets kunnen schrijven of schilderen of wat extremer: versleep de toiletdeur van jullie huis naar de feestlocatie en laat de gasten op de binnenkant hun persoonlijke boodschappen schrijven.

'Leaf' a thumb
Deze 'wedding tree' is ook een leuk als alternatief. Jullie gasten laten dan een vingerafdruk achter op een tekening van een kale boom. Die vingerafdrukken vormen dan het bladerdek van de boom. Erg leuk om als kunstwerk aan de muur te hangen.
Alternatieven voor de standaard gelukswensen
Houden jullie wel van een geintje? Dan is het een leuk idee om iedereen van tevoren een mop te laten bedenken en deze op te schrijven in jullie receptieboek. Een andere leuk idee is om iedereen zijn of haar lievelingsrecept te vragen en deze te bundelen.

En houdt het bruidspaar van reizen? Dan is het leuk om iedereen zijn of haar favoriete vakantiebestemming op te laten schrijven, met daarbij natuurlijk een kleine persoonlijke toelichting.
Allemaal alternatieven voor de standaard gelukswensen, maar omdat het persoonlijke voorkeuren met daarbij toelichtingen betreft, krijg je toch een erg persoonlijk geheel.

Het resultaat is een leuk boekwerk zonder standaard teksten dat je bijvoorbeeld op je toilet neerlegt, en waar jullie nog vaak met veel plezier in terug zullen lezen.

Tip: Zorg dat de gasten van tevoren goed geïnstrueerd zijn over de bedoeling van het gastenboek, zodat ze voorbereid zijn op het moment suprème. Je kunt deze taak het beste aan de ceremoniemeester over laten. Hij of zij kan de gasten hierover voor de bruiloft al berichten.

Tip: Zet het receptieboek (of alternatief daarvoor) op een opvallende plek waar iedereen langs komt en zorg dat er steeds iemand aanwezig is om het te beheren. Vaak worden hier bruidskinderen of neefjes of nichtjes voor ingezet. Om te voorkomen dat een kind er te lang zit, kun je een soort roulatiesysteem bedenken.

Tip: Wil je er zeker van zijn dat iedereen een persoonlijke boodschap voor jullie achterlaat? Waarom hang je dan geen pen en papier op de toiletten van jullie feestlocatie? Hier komt iedereen toch minimaal één keer en gasten kunnen hier in alle rust iets voor jullie schrijven.

Tip: Gebruik het gastenboek (of alternatief daarvoor) als geheugensteun wanneer jullie persoonlijke bedankkaartjes gaan schrijven.

Tip: Het idee voor een alternatief gastenboek bedenken is een goede taak voor de ceremoniemeester, jullie kunnen je daarom ook gewoon laten verrassen!
Gerelateerde artikelen:
» Videogastenboek

Gerelateerde specials:
» De must-haves en must-do's voor 2009
» Wat wordt er van mij verwacht als ceremoniemeester

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!