| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 3. Sketch geklungel »

3. Sketch geklungel

Het feest komt net weer lekker op gang als Patrick van de voetbalvereniging een enorme berg met kabels, beamer, laptop, klaptafeltjes en cd’s naar binnen sjouwt. Op zijn gemak stalt hij zijn waar –wat nog het meest doet denken aan de complete inboedel van de plaatselijke elektronicazaak- recht voor de DJ uit.

Hij pielt wat met kabels en drukt willekeurig op knopjes van de laptop, maar er lijkt weinig te gebeuren. Om hen heen schieten steeds meer technisch onderlegde mannen hem te hulp. Tegelijkertijd committeert Ad zich aan het ophangen van een enorm diascherm dat eveneens –je raadt het al- uitgestald wordt voor de DJ.

Dan maken Mieke en Lonneke hun entree in de zaal, compleet uitgedost met boa’s, grote zonnebrillen en glitterrokjes. Ze snellen zich ietwat ongemakkelijk naar de microfoon om deze te kunnen testen. Een hoog oorverdovend gepiep volgt en daarna galmt het uit de boxen ‘Eén twee drie test… Test test testikel…hihihi’. Ze kunnen hun lach maar net inhouden. Maar wat wil je ook na 8 Baco’s.

Inmiddels ligt het hele feest stil. Alle ogen zijn gericht op wat er zich bij de DJ afspeelt, dat belooft wat! En jullie voelen de bui al weer hangen: daar komt weer een sketch. De derde van vanavond. Na het bijster originele Trouw-ABC van de ooms en tantes dat bijna niemand kon verstaan en de half uur durende monoloog van je vader, inclusief 100 van je leukste babyfoto’s, hebben jullie het eigenlijk helemaal gehad met de stukjes. Als het aan jullie ligt zijn er genoeg genante herinneringen opgehaald. Van jullie had sowieso niemand hoeven weten dat bruidlief al een keer eerder zou gaan trouwen, maar dat dit werd afgeblazen omdat exlief liever rollebolde met haar beste vriendin. Of dat de bruidegom al meerdere malen geopereerd is aan zijn pijnlijke aambeien. Auch!!! Tja, wat kunnen we zeggen, van je vrienden en je familie moet je het hebben!

Moraal van dit verhaal:

Sketches, liedjes of andere voordrachten van familie, vrienden of collega’s kunnen de sfeer op jullie huwelijksfeest flink beïnvloeden. Zowel in positieve als in negatieve zin. Laat daarom niets aan het toeval over en vertrouw de coördinatie van de stukjes toe aan de ceremoniemeester. Hij of zij kan gasten ruim van tevoren al informeren over de bedoeling en over wat jullie wel en niet willen.

Daarnaast kan de ceremoniemeester ook op het feest zelf zorgen voor een goede timing van de creatieve uitspattingen. Het is in elk geval verstandig de sketches niet te laat te plannen, daar kan het feest van doodvallen. Een goed idee is om de sketches te plannen in de pauzes van de band (als jullie die hebben).

Een ander punt waarvoor de ceremoniemeester kan zorg dragen, is het regelen van goed licht en geluid. Een sketch is al een stuk amusanter, wanneer iedereen het kan verstaan, geloof ons!

En voor de sketchmakers onder ons, een geslaagde sketch:
  • Neemt met humor het bruidspaar op de hak
    (jeugdblunders, eigenaardigheden, passies etc.)

  • Is niet pijnlijk voor het bruidspaar

  • Is aansprekend en herkenbaar voor iedereen
    (dus niet alleen voor intimi)

  • Is duidelijk en goed verstaanbaar

  • Duurt niet langer dan een kwartier

  • Is treffend, heeft een boodschap en is flink overdreven.
Overigens is het ook jullie goed recht om aan te geven dat jullie niet zitten te wachten op sketches of liedjes.

Gerelateerde specials:
» Wat wordt er van mij verwacht als bruiloftgast?

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen


» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!