| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 15. Te kleine kinderen op de bruiloft »

15. Te kleine kinderen op de bruiloft

Je houdt van kinderen, laat daar geen misverstanden over bestaan. Er komen er niet voor niets een stuk of 30 op je bruiloft. Al je neefjes en nichtjes en kroost van vrienden, waarvan de jongsten amper 2 zijn.

Je hebt er lang over nagedacht wie je bruidskindjes worden. Eerst dacht je aan je nichtjes van 11 en 13, maar deze vond je uiteindelijk toch niet schattig genoeg meer –niks persoonlijks. Daarom is je keus gevallen op Amber van 3 en Lucas van eveneens 3, de kroost van je broer en zus. Het witte jurkje staat Amber zó schattig, en met de kanten sokjes en het rieten bruidsmandje is het plaatje helemaal af. Lucas doet er niet voor onder, ook hij is werkelijk waar té aandoenlijk in zijn 3-delig kostuumpje, compleet met strikje en ieniemienie manchetjes. Wat zullen jullie de show stelen met die mini-mensjes, daar op het marktplein. En dat doen jullie zeker. De 'oooohhhh's' en 'aaaahhhh's' vliegen jullie om de oren.


Amber en Lucas lopen voor jullie uit de trouwzaal in en strooien rozenblaadjes op het gangpad. On-be-taal-baar. Amber vindt het wel een beetje eng allemaal, maar Lucas loodst haar als een echte heer door het tafereel heen. Dan besluit Amber dat het haar toch een beetje teveel wordt en ze weigert verder te lopen. Ze begint te blèren en wil naar mama. Lucas raakt hierdoor ook van zijn apropos en zet het ook maar op een huilen. Gelukkig springt je zus in de bres en neemt de kleintjes mee de zaal uit. Misschien de ringen toch maar door iemand anders laten brengen?

Na de ceremonie volgt de receptie, in het chique restaurant naast het stadhuis. Als jullie aankomen, rennen de kiddo’s al vrolijk kris kras de tent door. Tot ergernis van de garçon overigens, die een slalomparcours af moet leggen om de gasten te bereiken, ballancerend met zijn volle dienblad. Je schoonzus vraagt aan je waar ze kleine Olle kan verschonen, want hoe Carolien dat net deed met Sammie, vond ze toch niet zo gepast. Ze legde het kind gewoon midden op tafel en het arme meisje had nog gepoept ook! Bah! Je wordt een beetje onpasselijk, maar weet je schoonzus nog net de wc te wijzen.

Op het moment dat jullie toe zijn aan het aansnijden van de taart, zie je vanuit je ooghoek dat een clubje kinderen plaats heeft genomen onder de tafel. Ze zijn met grof geweld de zakjes popcorn, die je zo zorgvuldig voor ze had gemaakt, naar elkaar aan het gooien. Twee zijn elkaar zelfs aan het slaan, wat een brute kindertjes zeg! En wat een lawaai kunnen ze produceren! Daarna wil de fotograaf nog een paar leuke foto’s van jullie met de bruidskindjes, maar je zus heeft de kindjes al weer omgekleed. Lucas had zijn strikje namelijk al kapot getrokken omdat het te strak zat en Ambers jurkje zat onder de appelsap. Ach ja, het blijven kinderen hè! Helaas pindakaas.

Weet je zus wel wat die pakjes gekost hebben? Tegen het eind van de receptie zijn er nog vooral jengelende kindjes in de zaal, ze zijn overduidelijk aan hun middagslaapje toe. Als je dit van tevoren had geweten… En ze moeten het hele diner ook nog doorstaan! Je had je de bruiloft met kinderen toch echt iets anders voorgesteld.

Moraal van dit verhaal:

Kleine kinderen op de bruiloft zijn leuk en schattig, maar wanneer de kinderen té klein zijn kan het ook wel eens lastig zijn. Kleine kindjes worden snel moe en hebben veel aandacht nodig. Daarnaast kun je ze geen specifieke taken geven. Dit is ook nergens voor nodig, laat ze lekker kind zijn.

Wanneer er veel kleine kinderen op jullie bruiloft komen, zorg dan dat er iemand is om een oogje in het zeil te houden en dat er een ruimte is waar de kinderen tussendoor kunnen slapen. Uiteraard is het uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de ouders zelf, maar het kan geen kwaad om een beetje met ze mee te denken en de nodige faciliteiten te regelen. Lees over dit onderwerp ook de special kinderen op de bruiloft.

Tip: Begin op tijd met het maken van de foto's, dan is de bruidskleding van de kindjes in elk geval nog schoon!

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen
» De 10 geboden voor een bruiloft met kinderen

Gerelateerde artikelen:
» Kinderen bij het diner
» Entertainment voor de kids

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!