| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Themabruiloft: de lente bruiloft »

Themabruiloft: de lente bruiloft

De meeste stellen trouwen in de lente en de zomer. Deze seizoenen lenen zich perfect voor een themabruiloft. Niet alleen qua kleuren, maar ook qua bloemsoorten, muzieksoorten en gerechten.

Voor de herfst en de winter geldt eigenlijk hetzelfde. Denk aan een bruiloft met rood en bruin tinten en dennenappels in de herfst en sneeuw, ijs en knapperende haardvuren in de winter.

Voorbeeld: lente bruiloft
De lente leent zich perfect voor een themabruiloft. Zowel de lente als het huwelijk staan symbool voor een 'nieuw begin', een betere combi bestaat daarom eigenlijk niet! Zie je een lentebruiloft wel zitten? Begin dan al met de uitnodigingen, gebruik een leuke tekst of gedichtje over de lente op de kaart. Kies voor een locatie met een terras en een tuin zodat jullie bij goed weer buiten kunnen zitten en kunnen genieten van alles wat begint te groeien en bloeien in de natuur.

Gebruik veel bloemen ter decoratie en kies voor lichte pastelkleuren, zoals geel, paars wit of lichtroze. Narcissen, tulpen en hyacinten zijn mooie lentebloemen (lees hierover ook het artikel 'Veel gebruikte bloemsoorten' op de pagina bruidsboeket). Laat de pastelkleuren ook terug komen in jullie trouwkleding en vermeld een dresscode voor de gasten op de uitnodiging. Bijvoorbeeld: fleurige kleding in pastelkleuren. De muziek op een lentefeest zou licht en vrolijk moeten zijn, denk aan popmuziek of oude klassiekers.

Qua gerechten is 'licht' het sleutelwoord. Denk aan lichtgebonden soepen, asperges, garnalencocktails en zalmfilet of een andere vissoort met lentegroente als hoofdgerecht. Als huwelijksbedankjes kun je denken aan een klein bloempotje met daarin een bloembol of een kaarsje in de vorm van een kuikentje of iets dergelijks. Als het maar aan de lente doet denken!

Gerelateerde specials:
» Waarom een themabruiloft?
» Welke aspecten verwerken in het thema?
» Mogelijke bruiloft-thema's
» Themabruiloft: de kleuren bruiloft
» Themabruiloft: de motieven bruiloft
» Themabruiloft: de nigeriaanse bruiloft
» Themabruiloft: de vlinder bruiloft
» Themabruiloft: de sprookjes bruiloft
» Themabruiloft: de vintage bruiloft

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!