| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Themabruiloft: de sprookjes bruiloft »

Themabruiloft: de sprookjes bruiloft

Houden jullie van romantiek en hebben jullie een levendige fantasie? Dan past een sprookjesthema misschien wel bij jullie!

Denk aan sprookjes als Assepoester of Doornroosje en laat je hierdoor inspireren. Je zou ook voor een Disney bruiloft kunnen kiezen. Vinden jullie dat net iets té, dan is een Romeo & Julia of Shakespeare thema misschien iets voor jullie. Kies bij een sprookjesthema voor een romantische locatie, bijvoorbeeld een kasteel en vergeet niet om een stukje romantische poëzie in de uitnodiging te verwerken.

Voorbeeld: Romeo en Julia bruiloft
Om de juiste toon te zetten, begin je natuurlijk met een uitnodiging in stijl. Een romantische uitnodiging met een poëtisch tintje of bijvoorbeeld een verhaaltje dat begint met 'Er was eens...' past goed bij een Romeo en Julia bruiloft. Uiteraard gaan jullie ook voor een dresscode. Bijvoorbeeld: Ridders en jonkvrouwen. Hier kunnen de gasten nog alle kanten mee uit.

Maak voor de ceremonie een klassieke ijzeren rozenboog, vol met klimop en bloemen, waar jullie onder staan. Laat jullie vervoeren op een echt wit paard, waar jullie met z’n tweeën op kunnen. Zorg op de feestlocatie voor een romantische sfeer met veel kaarsen en kandelaars. Op de tafels staan uiteraard ook kandelaars, maar daarnaast zijn manden met daarin veldbloemen, fruit en broden ook leuke rekwisieten. Tinnen bekers en kannen wijn passen ook helemaal in het plaatje.

Plaats ook enkele bomen in potten in de ruimte en voorzie ze van lichtjes om de romantiek nog meer te bevorderen. Aan de muren kun je perkamenten hangen, met daarop gedichten van Shakespeare in mooie, sierlijke letters. Het receptieboek kun je ook in deze stijl maken, helemaal leuk is om er een veerpen met een potje inkt naast te zetten.

Gerelateerde specials:
» Waarom een themabruiloft?
» Welke aspecten verwerken in het thema?
» Mogelijke bruiloft-thema's
» Themabruiloft: de kleuren bruiloft
» Themabruiloft: de motieven bruiloft
» Themabruiloft: de nigeriaanse bruiloft
» Themabruiloft: de lente bruiloft
» Themabruiloft: de vlinder bruiloft
» Themabruiloft: de vintage bruiloft

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!