| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » trouwjurk » artikelen » 10 tips voor de perfecte trouwschoenen! »

10 tips voor de perfecte trouwschoenen!

Zoals de meeste vrouwen houden we van schoenen. Maar het perfecte paar trouwschoenen vinden, dat vereist onderzoek en tijd. De verschillende merken en stijlen schoenen hebben allemaal een andere 'fit'. Om de perfecte schoenen voor jouw voeten te vinden moet je ze allemaal passen. Hieronder volgen een aantal geweldige tips om de beste trouwschoenen te vinden.
  • Neem een foto van je jurk mee.

  • Kies een stijl die bij je jurk en bij je persoonlijke stijl past. Heb je een traditionele bruiloft, kies dan eerder voor een schoen met een gesloten neus. Maar als je van dansen houdt is een open teen met een gesloten hak een betere optie.

  • Houd altijd in gedachte in welke tijd van het jaar de bruiloft plaatsvindt.

  • Denk ook aan de locatie en de verschillende ondergronden waar je op loopt. Een leren zool is niet altijd even geschikt voor een gladde ondergrond. Als bruid wil je natuurlijk geen flater slaan door onderuit te schuiven!

  • Schoenen met leren zolen mogen dan wel glad zijn maar geven wel het beste comfort. Maak hierin zelf een afweging of loop de schoenen goed in op een ruwe ondergrond.

  • Als het over de hakhoogte gaat, kies een hak die je comfort geeft en waarop je de hele dag kan lopen. Het is beter om 's avonds niet van schoenen te wisselen. Door platte schoenen verandert je houding en valt je jurk anders.

  • Als je het moeilijk vindt om een eigen stijl te vinden, neem dan een vriend, vriendin of helemaal luxe, een personalshopper mee. Het belangrijkste: laat je geen stijl aanpraten die helemaal niet bij je past, hou vast aan wat jij mooi vindt!

  • Loop je schoenen van tevoren in. Trek ze aan en loop bijvoorbeeld een paar rondjes rond je huis. Als je een openingsdans gaat doen, dat is het een goed idee om van tevoren een keer in de schoenen te dansen. Zo voorkom je dat je onderuit schuift of dat op je partners tenen gaat staan! Trek bij het inlopen van de schoenen een paar pantykousjes aan zodat de schoenen nog nieuw lijken als de fotograaf ze komt fotograferen.

  • Neem je schoenen mee als je de bruidsjurk voor de laatste keer gaat passen. Mocht je de perfecte trouwschoenen nog niet gevonden hebben of niet mee willen nemen, neem dan altijd een schoen mee met dezelfde hakhoogte als de echte trouwschoenen. Zo voorkom je dat je jurk op de grond hangt of juist te kort is.

  • Neem tijdens de bruiloft en het passen altijd een paar 'foot petals' mee. Dit zijn inlegzooltjes die speciaal voor pumps en high heels zijn gemaakt. Door het gebruik van deze inlegzooltjes kom je comfortabel de dag door.


Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek bruidsmode

Gerelateerde artikelen:
» De perfecte trouwjurk: hoe vind je die?
» Welke trouwjurk past bij welk figuur?
» Advies kleurconsulent
» Aparte avondjurk
» Essentieel: goede bruidslingerie
» Bruidssluier, trouwschoenen en accessoires
» Passen, passen, passen
» Tweedehands bruidskleding: Z.G.A.N.!
» Kleding bruidskinderen
» Bruidsjurk fouten
» Kleurrijke oorbellen
» Tips voor het kiezen van bruidsaccessoires
» Perfecte haaraccessoires
» Haarbandjes voor bruidskinderen
» Bruidskettingen

Gerelateerde specials:
» DIY idee: ontwerp je eigen schoenen
» Bruidsmode: merken en collecties 2011
» Bruidsmode: merken en collecties 2010
» Bruidsmode: merken en collecties 2009
» Tradities & etiquette A t/m Z

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven op het gebied van bruidsmode

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!