| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Trouwen in Gretna Green »

Trouwen in Gretna Green

Gretna Green is één van de meest populaire trouwlocaties ter wereld. Er worden ruim 5000 huwelijken per jaar gesloten, wat gelijk staat aan één op de zes huwelijken in Schotland.

Er zijn inmiddels al vele duizenden liefhebbers getrouwd in Gretna Green, dat ervoor zorgt dat de naam en de tradities te horen zijn in vele uithoeken van de wereld.Schotland staat bekend om zijn rijke geschiedenis met de zogenaamde 'vluchthuwelijken' die er verricht zijn. Dat kwam door de, in 1753 ingevoerde, 'Lord Hardwicke's Mariage act' die gold voor heel Engeland. Deze wet hield in dat beide partijen in een huwelijk minstens 21 jaar oud moesten zijn. Maar dit wetsvoorstel werd in Schotland niet toegepast. Daar werd het mogelijk voor jongens om op hun 14e te trouwen en meisjes al op hun 12e, en dat kon ook nog eens zonder de ouderlijke toestemming. Pas in 1929 werd het veranderd en moesten beide partijen ten minste 16 jaar oud zijn, maar ouderlijke toestemming was nog steeds niet nodig. En vandaag de dag is dat nog steeds hetzelfde. In Engeland en Wales is op dit moment de minimale trouwleeftijd 16 jaar met toestemming en 18 jaar zonder ouderlijke toestemming.

Door heel Schotland konden er 'vluchthuwelijken' gesloten worden, maar juist Gretna Green is er populair door geworden. Dat is gekomen door de Engelsen, die na het invoeren van de nieuwe wet, zijn afgereisd naar Schotland om te kunnen trouwen. Het eerste plaatsje wat ze tegenkwamen in Schotland was vaak Gretna Green. Daardoor is Gretna Green juist zo populair geworden om het jawoord te geven.De inwoners van Gretna Green zijn gastvrije en liefdevolle mensen, die daarbij ook altijd een open en vooruitstrevende houding hebben gehad, en nu nog steeds, ten opzichte van het huwelijk. Daarom komen er ook veel mensen langs die niet zijn gekomen voor een huwelijk, maar om deze bijzondere plek te ervaren. Hoe oud of hoe jong je bent, of je nu in trouwkostuum of in casual kleding komt. Gretna Green heet iedereen welkom met een warm hart.

In Gretna Green zijn vele trouwlocaties zoals:
  • Anvil Hall
  • Auchen Castle
  • Old Blacksmiths Shop
  • Blacksmiths Workshop
  • Blacksmiths Cottage
  • Springkell House
  • Gretna Old Parish Church
  • Crichton Church
Dit zijn de bekendste en mooiste plekken in Gretna Green om te kunnen trouwen.Gerelateerde specials:
» Trouwen in het buitenland, iets voor ons?
» Gespecialiseerde huwelijksreisbureaus
» Populaire huwelijksreizen; Europa
» Populaire huwelijksreizen; Cariben, Azie, Afrika
» Populaire huwelijksreizen; Amerika
» Formaliteiten trouwen in het buitenland
» Denk aan....
» De Schipholbruiloft: een uitkomst?
» Het aankomsttasje
» Trouwen op Curaçao
» Trouwen op Bonaire
» Stiekem trouwen: de oplossing?!
» Trouwen in Venetië
» Trouwen in Las Vegas
» De must-haves en must-do's voor 2009

Gerelateerde trends:
» Top 10 honeymoon bestemmingen 2013
» 5 Honeymoon trends van 2010
» Trend 2010: de minihuwelijksreis
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!