| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Trouwen in het buitenland, iets voor ons? »

Trouwen in het buitenland, iets voor ons?

Jullie voelen wel iets voor een bruiloft in het buitenland, maar hebben eigenlijk geen idee wat er bij komt kijken of wat het gaat kosten? Zet het idee daarom niet meteen overboord. Denk er samen goed over na wáarom trouwen voor jullie zo belangrijk is en waar jullie bruiloft aan moet voldoen.

Vinden jullie het bijvoorbeeld vooral belangrijk om jullie verbintenis met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen, dan is een bruiloft in het buitenland minder geschikt (of je moet een erg groot budget hebben). Al jullie genodigden moeten immers naar de locatie reizen en met veel gasten wordt dit een grote en kostbare onderneming. Is het aantal gasten voor jullie minder belangrijk? Dan zou je ideale bruiloft in het buitenland wel eens beter haalbaar kunnen zijn dan je misschien denkt!

Waarom trouwen in het buitenland?
Er zijn talloze redenen te bedenken waarom stellen willen trouwen in het buitenland. Romantiek en het goede weer zijn veel gehoorde argumenten, maar er zijn er veel meer. Bijvoorbeeld:
  • Jullie willen trouwen op een plek / bestemming die voor jullie erg speciaal of bijzonder is.
  • Jullie willen trouwen in het buitenland, omdat dit intiem en erg persoonlijk is doordat er maar een beperkt aantal gasten aanwezig zijn.
  • Hierdoor zijn er vaak ook minder toestanden en verplichtingen.
  • Of helemaal geen verplichtingen: alleen jullie twee en jullie liefde voor elkaar.
  • Er is geen pre-honeymoonstress omdat jullie al op plaats van bestemming zijn.
  • Trouwen in het buitenland is relaxed en jullie en de gasten kunnen onbezorgd genieten.
  • Jullie willen een bruiloft die anders dan anders en dus origineel is.
Zouden bovenstaande redenen uit jullie mond kunnen komen? Laat je er dan vooral niet van weerhouden om in het buitenland te trouwen. Misschien kun je tien praktische redenen bedenken om het niet te doen, maar waarom die ene goede reden om het wél te doen niet de doorslag laten geven? Je trouwt tenslotte maar één keer. Bedenk dat het misschien meer voorbereiding en organisatie vergt, maar je krijgt er een geweldige ervaring voor terug. Dat witgepleisterde kapelletje in Griekenland, die lodge in de Afrikaanse jungle, middenin Central Park of misschien toch met je blote voeten op het strand van Jamaica: laat jullie verbeelding spreken en ga er voor!Kosten trouwen in het buitenland
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft een bruiloft in het buitenland niet persé duurder te zijn dan een bruiloft in Nederland. Denk alleen al aan het feit dat je aanzienlijk minder gasten uitnodigt, hierdoor blijft er een hoop budget over voor andere dingen. Daarnaast spaar je ook de extra kosten uit voor de huwelijksreis, jullie zijn er immers al!

Als je je buitenlandbruiloft goed voorbereidt en organiseert (of laat organiseren) is het zeker haalbare kaart, zonder meteen (tien)duizenden euro's kwijt te zijn. Zorg er wel voor dat jullie een of meerdere betrouwbare contactperso(o)n(en) ter plaatse hebben, zodat jullie de beste deals kunnen sluiten.

Veel bruidsparen kiezen er voor de reis- en verblijfskosten voor al hun gasten te betalen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Als dit niet binnen het budget valt, kunnen jullie bijvoorbeeld beslissen alleen voor de naaste familie te betalen en verder ieder voor zich te laten betalen. Ben er in dat geval wel op bedacht dat een aantal mensen misschien af zal haken. Maar probeer hier ook begrip voor te hebben, want niet iedereen kan het zich veroorloven vrije dagen op te nemen of de reis zelf te bekostigen.

Tot slot, neem in jullie overwegingen mee dat het lastig is om een 'gewone' bruiloft met een buitenlandbruiloft te vergelijken. Dus ook als het om de kosten ervan gaat. Want zelfs als een buitenlandbruiloft meer kost dan een bruiloft in eigen land, krijg je er totaal iets anders voor terug. En dat is ook veel waard. Bij een 'gewone' bruiloft heb je weliswaar een mooie dag om aan terug te denken, maar wanneer je trouwt in het buitenland is dit echt een onvergetelijke belevenis. En niet alleen voor jullie, maar ook voor de gasten, zeker wanneer zij er een (mini)vakantie aan vast plakken.Tip: Misschien wat minder intiem, maar wanneer je voor een all-inclusive resort kiest, is al het eten en drinken (dus ook voor de gasten) inbegrepen. Veel resorts bieden speciale arrangementen voor bruiloften met daarin huwelijkssuites, champagne en groepskortingen voor vrienden en familie.
Gerelateerde specials:
» Gespecialiseerde huwelijksreisbureaus
» Populaire huwelijksreizen; Europa
» Populaire huwelijksreizen; Cariben, Azie, Afrika
» Populaire huwelijksreizen; Amerika
» Formaliteiten trouwen in het buitenland
» Denk aan....
» De Schipholbruiloft: een uitkomst?
» Het aankomsttasje
» Trouwen op Curaçao
» Trouwen op Bonaire
» Stiekem trouwen: de oplossing?!
» Trouwen in Venetië
» Trouwen in Las Vegas
» Trouwen in Gretna Green

Gerelateerde trends:
» Top 10 honeymoon bestemmingen 2013
» 5 Honeymoon trends van 2010
» Trend 2010: de minihuwelijksreis
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!