| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Trouwen in Venetië »

Trouwen in Venetië

Venetië is een trouwlocatie waar je bruiloft nooit kan mislukken. Of jullie een religieuze dienst willen in een Katholieke of Protestantse kerk, of gezellig en romantisch het jawoord geven in een knus oud gebouw. Iedereen kan in Venetië haar perfecte huwelijk vieren.

Het romantische Venetië ligt in het noordoosten van Italië en het is de hoofdstad van de regio Veneto en de provincie Venetië. Venetië staat bekend om zijn gondels, de vele wateren en de honderden jaren oude historische gebouwen, waar ook vaak bruiloften en recepties in gehouden worden.Begin op tijd met plannen
Het is aan te raden om 10 á 11 maanden voor de grote dag al te beginnen met plannen. Alles moet echt op tijd geregeld zijn. Vooral als je een uitgebreid feest wilt en op een toplocatie wilt trouwen. Er zijn verschillende weddingplanners die gespecialiseerd zijn in Italië en voor Venetië zelf, zij spreken de taal vaak goed en weten waar ze moeten zijn om iets te kunnen regelen. Zij zorgen er voor dat alles op tijd geregeld wordt en jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Ook weet een weddingplanner waar de mooie plekjes zijn en waar je de romantische locaties kunt vinden. Een weddingplanner kan je dus goed helpen met het vinden van jouw droomlocatie. Als je ervoor kiest om veel zelf te doen moet je zorgen dat je weet wat je wilt, zodat je ruim van tevoren kan beginnen met plannen.

Italiaanse tradities
Voor het huwelijk zijn er in Italië en dus ook in Venetië bepaalde tradities die wij hier in Nederland helemaal niet kennen. In Nederland is het bijvoorbeeld heel ongebruikelijk om op zondag te trouwen en is zelfs in vele gemeenten niet mogelijk. Maar in Italië zouden de bruidsparen die op zondag trouwen het gelukkigst zijn. Of als het bruidspaar de nacht voor de bruiloft iets groens draagt, zou dat geluk en rijkdom brengen en als de bruid goud draagt, voor de trouwdag of op de trouwdag zelf, voordat ze haar trouwring krijgt zal dat ongeluk brengen.

In het zuiden van Italië is het gebruikelijk dat de bruid en bruidegom elkaar pas in de kerk zien, maar in Venetië gaat de bruidegom naar het huis van de bruid en lopen ze met een groepje van familie naar de kerk. Onderweg krijgt de bruid enkele 'uitdagingen' die ze uit hoort te voeren. Bijvoorbeeld: er ligt een bezem op straat en als de bruid hem oppakt en weg legt, zou dat betekenen dat ze een goede huisvrouw gaat worden. En wanneer de bruid en bruidegom een bedelaar tegenkomen moeten ze hem een gift geven. Als ze dat doen, wil dat zeggen dat ze een goed hart hebben. Daarna zouden ze een huilend kind tegen kunnen komen. Als de bruid het lukt om het kind stil kunnen krijgen en lach op het gezicht kan brengen zou dat betekenen dat zij een goede moeder wordt.Wat heb je nodig?
Als jullie beiden de Nederlandse nationaliteit hebben en niet eerder getrouwd zijn, dan moet je het volgende meenemen naar Italië:
  • Van beiden een geldig paspoort.
  • Internationaal uitreksel van het bevolkingsregister en een internationaal uittreksel uit het geboorteregister.
  • Bewijs van de wettelijke bevoegdheid om te trouwen (verklaring van huwelijksbevoegdheid). Deze kun je aanvragen en ophalen bij het gemeentehuis in jouw woonplaats, je bent dan in ondertrouw.
Speciale gevallen
  • Voor de weduwe of weduwnaar; een volledig uittreksel van de overlijdensakte van de eerdere echtgenoot.
  • Voor de gescheidenen; een volledig uittreksel van het huwelijk en een volledige kopie van de echtscheidingsakte.
  • Voor degenen die in Italië wonen, of eerder is gevestigd in Italië; het certificaat context (burgerschap, verblijf en vrijstaat), uitgegeven door de gemeente tijdens het (laatste) verblijf in Italië.
  • Voor mensen die niet in het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit; een van verklaring huwelijksbevoegdheid, deze kun je aanvragen bij het gemeentehuis in Nederland.


Alle documenten moeten van recente datum zijn (maximaal 6 maanden). Het huwelijk is niet geldig in Nederland en wordt niet gelegaliseerd zonder apostille (bewijs met stempel). En ook niet als het niet vertaald is door een beëdigd vertaler/tolk. Het is ook verstandig om in je gemeente in Nederland nadere informatie aan te vragen. Ook moet je in de gaten houden, dat als je wilt gaan trouwen in Italië, je 2 getuigen moet hebben. En als geen van beide partners Italiaans spreekt is een tolk verplicht bij de huwelijksvoltrekking.

Hertrouwen in Venetië
Wil je hertrouwen in Venetië? Hou er dan rekening mee dat de vrouw pas weer mag trouwen na een wachttijd van 300 dagen na de echtscheiding of na het overlijden van de vorige partner.Gerelateerde specials:
» Trouwen in het buitenland, iets voor ons?
» Gespecialiseerde huwelijksreisbureaus
» Populaire huwelijksreizen; Europa
» Populaire huwelijksreizen; Cariben, Azie, Afrika
» Populaire huwelijksreizen; Amerika
» Formaliteiten trouwen in het buitenland
» Denk aan....
» De Schipholbruiloft: een uitkomst?
» Het aankomsttasje
» Trouwen op Curaçao
» Trouwen op Bonaire
» Stiekem trouwen: de oplossing?!
» Trouwen in Las Vegas
» Trouwen in Gretna Green
» De must-haves en must-do's voor 2009

Gerelateerde trends:
» Top 10 honeymoon bestemmingen 2013
» 5 Honeymoon trends van 2010
» Trend 2010: de minihuwelijksreis
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!