| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Trouwen op het strand »

Trouwen op het strand

Trouwen op het strand is voor veel bruidsparen erg romantisch. In Nederland mag je tegenwoordig, na toestemming, op veel plaatsen trouwen. Er zijn verschillende mogelijkheden om op het strand te trouwen. In een strandpaviljoen of misschien wel echt met je voeten in het zand.

Eisen:
Officieel mag je in Nederland niet in de open lucht trouwen, maar op het strand staan natuurlijk ook strandpaviljoens. Er zijn een aantal regels waaraan een trouwlocatie moet voldoen. De gemeente beslist of er aan de volgende regels wordt voldaan:
  • de gemeente wijst de trouwlocaties aan;
  • het moet een ruimte betreffen;
  • het betreft dus niet een locatie in de open lucht;
  • de gemeente stelt de ruimte ter beschikking;
  • het pand moet voor iedereen toegankelijk zijn;
  • de openbaarheid moet zijn gewaarborgd;
  • de locatie moet algemeen bekend zijn als plaats waar huwelijken worden voltrokken;
  • het gemeentebestuur moet bij de aanwijzing van een locatie de rechtsgelijkheid en rechtszekerheid in acht nemen.


Trouwambtenaar
In principe mag je dus op elke locatie trouwen, zo lang de bovenstaande regels in acht genomen zijn. Het hangt van de trouwambtenaar af of je ook daadwerkelijk met je voeten in het zand kan trouwen. Misschien kan je met mooi weer een klein beetje verder van het strandpaviljoen gaan staan zodat je toch met je voeten in het zand kan trouwen!

Tip: Vanaf maart 2011 is het in de gemeente Zandvoort wel mogelijk om op het strand zelf te trouwen, bijvoorbeeld met de voetjes in het zand onder een mooi prieeltje bij Strandrestaurant en Paviljoen Meijer aan Zee.


Weer
Als je op het stand gaat trouwen, ben je altijd afhankelijk van het weer. Het weer kan je helaas niet beïnvloeden. Daarom zal altijd pas op de dag zelf besloten worden of de huwelijksvoltrekking buiten of in het strandpaviljoen plaatsvindt. De meeste populaire trouwmaanden voor een huwelijksvoltrekking op het strand zijn mei, juni, juli en augustus. In deze maanden is het weer in Nederland het beste. In mei en juni kan het 's avonds nog aardig afkoelen, houd hier rekening mee. Zet bijvoorbeeld het feest binnen in het strandpaviljoen voort of zorg voor warmtelampen.

Een feest op het strand is bij mooi weer natuurlijk helemaal geweldig! Het strand is ook geschikt voor leuke activiteiten. Organiseer voor de kinderen(en volwassenen) een wedstrijd zandkastelen bouwen of een wedstrijd beachvolleybal. Natuurlijk kan je ook alleen voor een gezellig feest kiezen. Trouwen op het strand zorgt zeker voor een romantische setting en een speciaal huwelijk!Gerelateerde specials:
» Het buitenland
» Thuis trouwen
» Trouwen in de Efteling
» Trouwen op het water
» De trouwambtenaar

Gerelateerde artikelen:
» Huwelijksaangifte doen
» Gemeente en trouwlocatie bepalen
» De huwelijksceremonie
» De freelance BABS
» Hip: getrouwd worden door een bekende

Gerelateerde trends:
» Trend 2011: trouwen onder een boom

Bedrijvengids:
» Direct naar alle freelance trouwambtenaren
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!